≡ Menu

Съществува ли лечение на бебешки колики?

Състояние, при което има повтарящи се периоди на продължителен плач на бебето по едно и също време на денонощието се нарича бебешки колики. Този проблем се появява около три седмици след раждането на новороденото и продължава до към четири месечна възраст. Коликите се срещат по-често при деца, които се хранят с биберон, въпреки и че кърмените бебета не правят изключение. Фактори, които могат да влошат коликите са хранителни алергии и емоционален стрес.

За щастие съществуват начини, които могат да помогнат в облекчаване на симптомите. Можете да започнете с промяна във формулата на адаптираното мляко на вашето бебе, тъй като може това да е причина за коликите. Други начини включват поставяне на бебето в люлка, или возене в детска количка. Вибрациите ще помогнат за премахване на дискомфорта, макар и за определено време. Потапяне в топла вана или масаж са много ефикасни в облекчаване на състоянието. Много добре се отразява и пускането на успокояваща музика или шума от електрически уред, като прахосмукачка или сешоар. Звуците разсейват детето и то се чувства по-добре. Избягвайте излагането на ярка светлина. Това допълнително ще му причини дискомфорт.

Съществуват и различни медикаменти за лечение на бебешки колики. Някои от тях включва билки като джинджифил, мента и лайка. Трябва да знаете, че при всяко бебе, действат различни методи. Ето защо не се колебайте да експериментирате и да търсите най-добрия вариант за вашето дете. Не се стресирайте от това състояние на вашето бебе. Коликите са просто един етап от живота на детето и често изчезват изведнъж. Насочете вниманието си към това, да осигурите комфорт и здравословен начин на живот на бебето. Най-важно за едно дете е да расте здраво и обградено с много грижи и любов.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!