≡ Menu

Начини за премахване на вагинално течение

Вагинално течение е изтичане на секрет от влагалището. Това е нормално състояние в живота на жените. Може да бъде причинено от стрес, заболявания или хормонални промени. При нормално състояние, цвета на това вагинално течение е от прозрачен до млечнобял. В резултат от различни инфекции или заболявания той може да се промени от бледожълт до зеленикав или кафяв цвят.

 Появата на бяло течение, понякога е в резултат от развитие на бактерии, гъбички, хормонални промени и болести предавани по полов път. Преди менструален цикъл или след раждане, обикновено се наблюдава повишено отделяне на вагинални секрети. Ако усещате лоша миризма и болки в матката, това са симптоми на флуор вагиналис или на някакъв вид инфекция. Вагиналното течение също води до сърбеж, парене и дразнене.

Как да се отървете от вагиналното течение?

Най-важното при предприемането на лечение на отделяне на влагалищни секрети е промяна в хранителната диета.

За да избегнете вагиналната инфекция, трябва да избягвате храни като: хляб, алкохол, гъби, червени меса, захар и въглехидрати.

Използвайте обикновена тоалетна хартия, без аромат. Ароматизиращите съставки, водят до дразнене и инфекции.

Важно е при осъществяване на полов акт да използвате презервативи, поне докато почувствате облекчение на симптомите. Обърнете внимание на личната хигиена.

Избягвайте продължителната употреба на антибиотици.

Наднорменото тегло е причина за някои вагинални инфекции. Ето защо, ако имате такъв проблем се опитайте да нормализирате килограмите си.

Не злоупотребявайте с храните съдържащи захар като бонбони и сладкиши.

Консумирайте витамин С за поддържането на имунната система.

Лечение на вагинално течение

Съществуват някои методи за лечение на бяло течение. Киселото мляко е много добро средство при премахване на този проблем. Можете да консумирате продукта в големи количества. Чесънът също е много добро средство за лечение на вагинално течение, тъй като той има мощни антигъбични свойства. Обелете една скилидка чесън. Поставете го в стерилна марля и го потопете в растително масло. Поставете го за няколко минути във влагалището. Това до голяма степен ще помогне в облекчаване на симптомите на влагалищно течение.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!