≡ Menu

Диета с млечни продукти срещу затлъстяването

Защо трябва да се добавят млечни продукти към диетата при затлъстяване?

В продължение на години млечните продукти са били смятани за зло, когато става въпрос за загубата на тегло, но новите изследвания показват, че те не само не са причинител на трупане на килограми, а напротив те могат да подпомогнат загубата им. Има няколко причини защо това е така, но по-важното е фактът, че с добавянето на повече млечни продукти към дневното меню се изгарят почти два пъти повече мазнини, отколкото само с обикновена диета и физически натоварвания.

Кои продукти се включват в графата млечни?

Когато хората чуят за млечни продукти, те обикновено се сещат за прясно мляко, сирене и кисело мляко. В действителност към млечните продукти се включват още доста продукти, като например сладоледите, сметаната, различни кремове, адаптирано мляко, масло съставено от млечни мазнини, Ементал, Бри, Рокфор, Гауда, Камембер, Пармезан (Пармеджано реджано и Грана падано), Фета, Едам, Колби, Маскарпоне, Моцарела, Горгонзола, кашкавал, извара, катък и много други.

Как млечните продукти могат да ви помогнат в отслабването?

Млечните продукти са чудесен източник на голям брой хранителни вещества, които са незаменими за организма, а в същото време засищат за дълго време. Най-учудващо за учените, които са правили проучване на млечните продукти е, че тези храни карат организма да изгаря много голямо количество мастни клетки, като в същото време тялото абсорбира много по-малко мазнини. Същото проучване показва, че приемането на 1200 милиграма калций на ден ще доведе до отделянето на 5 грама мазнини от тялото. Това е един чудесен начин да се накара тялото да се отърве от мазнините и в комбинация от добре балансирана хранителна диета и тренировъчна програма това със сигурност ще доведе до значителна загуба на излишни килограми.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!