≡ Menu

Лято 2014 година. Ще има ли срив в българския туризъм?

Ще има ли срив в туризма у нас през летния сезон 2014? Този въпрос вероятно вълнува мнозина.

Отговор на този въпрос дава заместник-министърът с ресор туризъм Бранимир Ботев. Той е категоричен и настоява на това, че в страната ни няма никакви опасности за пристигащите на почивка туристи. Също така той допълва, че не се очаква срив на резервации за България от страната на руските и украинските туристи. Кризата в Украйна по никакъв начин няма да попречи за почивка в страната ни. Освен това всички разрушения, които са свързани с наводненията в България, както и с силните дъждове, вече са напълно отстранени и не представляват никаква опасност за почиващите у нас.

Въпреки това повечето от туристите, които са имали сериозни планове да почиват в България се оказаха доста притеснени, имайки предвид последните събития у нас. Точно затова миналата седмица беше организиран тур за водещи руски медии, които посетиха различни градове на страната ни.

Беше отбелязано, че във връзка с последните разрушителни наводнения в страната пострадаха предимно два курорта, които се намират в Северното Черноморското крайбрежие. Това са Албена и Кранево. В тези курорти бяха осъществени работи, които са свързани с отстраняването на последици от наводнения в средата на 07.2014 тази година.

Руските журналисти, които се включиха в този тур, посетиха такива градове, като Велико Търново, морските градове Бургас и Варна, също така комплекс „Камчия”. През юли месец тази година над 2000 деца от Русия бяха настанени в този санаториум. Също така журналисти от русия посетиха комплекси по Северното Черноморско крайбрежие на страната ни, прекрасния град Балчик, курорт Свети Влас, Созопол, Несебър, Поморие. Те напълно се убедиха в правотата на думите на заместник-министър с ресор туризъм Бранимир Ботев. Медии от Русия видяха всичките предимства на почивка в страната ни, видяха и многобройните хотели в България, които винаги предлагат на своите клиенти качествени услуги, достъпни цени, луксозни стаи, спокойствие и комфорт.

Експерти смятат, че за успешното развитие на туризма в прекрасната страна ни е необходима активна и качествена реклама, която ще показва на всички желаещи, на търсещи почивка в истинския смисъл на думата, – предимствата за настаняване у нас.

Само през юли 2014 година бяха отпуснати над 2 млн. лева от 10 млн. лева запланирани, които бяха предназначени за туристическа реклама. Това са данните, които бяха изказани от страната на представители на туристическия бизнес в България.

Повечето от туристите, които са планирали своята почивка в България през топлият и приятен месец юли тази година не се отказаха от пътуването си, но заради наводненията в страната ни изместиха отпуската си към август и септември тази година.

Затова, ако миналата година най-силните месеци за българския туризъм са били юли и август, тази година се очаква голям брой туристи през август и септември.

Климатичните условия в страната ни по абсолютно никакъв начин няма да попречат на туристите, които са планували и са решили да почиват в България. Могат да се откажат от своите резервации само тези, които са планирали почивката си в последната минута. Към подобни туристи се отнасят 20% от всичките туристи, които посещават страната ни.

Лошите дни ще бъдат компенсирани от страната ни за всички желаещи да почиват в България с по-добри и с по-изгодни условия за почивка.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!