≡ Menu

Какво е предимството на чартърните почивки

Първо да започнем от там – какво е чартър. В общия случай това е полет, който не е по редовни линии, а предплатен от една или повече туристически агенции или туроператори. Той може да е за конкретна единична дата и няма периодичност, както е при редовните полети.

Много често чартърните полети се организират до трудно достъпни дестинации, при които, ако потребителя иска сам да си организира престоя и самолетните билети, то ще му се наложи да прави прекачвания между различни полети, а понякога и между различни авиокомпании. Това от своя страна носи риск, защото понякога при прекачване между различни превозвачи те не поемат отговорност, че ако първият ви полет се забави ще ви изчакат да се качите на втория. Често такива дестинации с чартърни почивки са островни – традиционни от няколко години са чартърните почивки до Санторини, Малта, Миконос, Закинтос, Египет.

От тази година Тез Тур България предлага няколко чисто нови чартърни дестинации за почивки в Тенерифе, Родос и Сардиния.

Често, за да си организирате само почивка до някоя от тези дестинации ако трябва да прекачвате полети, то ви излиза доста солено, тъй като основно големите авиокомпании могат да направят връзка до такива места. Напоследък стана модерно да се прави прекачване и между редовна авиокомпания и нискотарифна авиокомпания, с цел намаляване на разходите. Това, обаче, както вече споменахме крие риск, тъй като нискотарифните компании не поемат отговорност да ви изчакат, ако предишния ви полет закъснее.

Друго предимство е, че след кацане на чартърния полет туроператорите поемат грижата за вашето финално настаняване в избрания хотел. В случай, че ползвате редовна или нискотарифна компания, трябва сами да се погрижите са това. А доста често часовете, в които кацат полетите на нискотарифните компании са или много късно или много рано, когато местния градски транспорт още не функционира и или трябва да чакате или трябва да хванете такси, което значително оскъпява трансфера. В доста случаи и нискотарифните компании не кацат на основните летища на големите европейски градове, а на доста по-далечни, което отново оскъпява и затруднява стигането до хотела.

Накратко – за един по-комфортен и уреден престой чартърните почивки са незаменими!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!