≡ Menu

Банско – неповторимо изживяване по всяко време на годината

Култура, хоби, забавление, спорт, атракции – Банско предлага на своите гости безброй начини за неповторимо изживяване по всяко време на годината. Отлични условия за ски през зимата, планинско колоездене и пешеходен туризъм или голф през лятото, културни забележителности, отлично обслужване и гостоприемство през цялата година, превръща Банско в място където хората се връщат. Причината е че всеки се чувства тук като в дома си, домът в който винаги го очакват. Градът е известен с отлично съхранената архитектура от епохата на Българското Възраждане XVIII-XIX век.

Над 130 къщи в старият град са превърнати в музеи, паметници на културата, занаятчийски магазинчета или механи. Съчетанието на красивите малки улички разказващи своята вековна история, нови луксозни хотели за почивка в Банско, съвременни системи от ски писти и лифтове, традиционната местна кухня превръщат иначе малкият град в един от най-предпочитаните планински курорти в Източна Европа.

Въпреки, че се слави преди всичко като зимен курорт красотата на Пирин си заслужава да се види и през лятото. Ледникови езера, водопади, пейзажи и кристално чист въздух радват любителите на пешеходният туризъм в признатата за световно значима от ЮНЕСКО природа в парк Пирин. Този старовремски град няма да престане да Ви удивлява и да поднася приятни изненади. Големият интерес от страна на туристите през последните години активно стимулира предлагането на допълнителните  услуги и непрекъснато усъвършенстване на обслужването в хотелите и благоустройство на инфраструктурата.

И ако тези причини не са достатъчни, за да се докоснете до неподправената автентичност и възможности, които предлага града, то със сигурност интересът Ви ще привлече някое от ежегодните събития провеждащи се тук. От опера през балет и кино до световни шампионати и традиционни фолклорни фестивали няма как да оставят равнодушен дори и най придирчивият гост. Посетете Банско по всяко време на годината – гостоприемните банскалии са щастливи да посрещнат своите гости и да им предложат най-доброто на което са способни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!