≡ Menu

Кожата – непреходност и стил

Казват, че модата е вечна. В същото време тя е сред най-преходните и краткотрайни неща, които ни заобикалят. Тенденциите се менят спрямо сезона и постоянно налагат различни материи, цветове и комбинации. В цялото това многообразие има нещо, което не търпи промяна, а именно – кожите и кожените изделия. Понякога те са сред най-актуалните предложения на дизайнерите, друг път попадат в графа „класика”, но никога не са отричани, пренебрегвани или забравяни.

Всеки има поне едно кожено яке сред дрехите си. По-авангардните личности си позволяват и по-смели решения като елечета, поли, клинове, шапки. Независимо дали преобладават в облеклото или не, кожите и кожените изделия са задължителен елемент, който винаги трябва да присъства в гардероба ни. Той носи полъх на свобода и непреклонност, на лека дързост, която винаги е привличала и вдъхновявала.

Именно тази нотка на различност е причината не всеки да си позволява в ежедневието да носи кожи и кожени изделия. В тези случаи едно добро решение е ползването на различни такива аксесоари или обувки. Тяхното предимство е, че се съчетават лесно и са сравнително непретенциозни към основния стил на обличане. Именно тази тяхна особеност ги прави предпочитани за изработката на чанти, обувки, колани, портмонета и др. Освен това качествената кожа е и много издръжлив и качествен материал, който се износва по-бавно. Неслучайно тези продукти се търсят въпреки, че държат сравнително по-висока цена (особено след навлизането на пазара на изкусваните материи, еко кожи и др.).

И ако по отношение на облеклото, присъствието в модните тенденции на кожите и кожените изделия е на приливи и отливи, то когато става въпрос за мебели – то може да се опише само с една дума „непреходно”. На пазара излизат различни дамаски, цветове, комбинации и материи от различни страни. Вече дори и дизайнери работят в този сектор, за да се доближат максимално до очакванията и на най-претенциозните клиенти. Но когато става въпрос за лукс и стил, то изборът е само един – кожа. Кожените мебели излъчват аристократизъм, те са желан акцент, както за дома, така и за офиси и хотели.

Постоянното търсене на кожи и кожени изделия поставя производителите пред предизвикателството да поддържат винаги качествена продукция и да търсят начини винаги да я обновяват, базирайки се на нови технологии за обработка или чрез реализация на креативни идеи. Те се опитват да отговорят, а дори и да надхвърлят очакванията на потребителите, за да може този тип изделия да продължават и за в бъдеще да бъдат синоним на качество, непреходност и стил. Кожи и кожени изделия в каталога ни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!