≡ Menu

Как да създадете и управляватe Спа Център

SPA-01  Ако имате желание да управлявате ваш собствен бизнес, тогава спа индустрията е една от най-доходоносните такива, които можете да намерите. Хората обичат да ходят на спа център, да се отпуснат и да се почувстват по-добре. За да стартирате свой спа бизнес, трябва да предприемете следните стъпки, за да го направите успешен.
Ако имате въпроси, потърсете отговор от Спа и Релакс Център!

Инструкции

  1. Решете какъв тип спа център имате намерение да отворите и какви услуги ще предложите на своите клиенти. Това трябва да се уточни преди да започне подготовката за отваряне на центъра. Например, може да искате да отворите дневен спа център, където клиентите идват само за няколко часа или може да искате да отворите спа, където хората могат да идват за определен брой дни. Услугите могат да включват неща като масажи, грижа за ноктите, процедури за лице и педикюр.
  2. Уверете се, че атмосферата в спа центъра е благоприятна за релаксация. Столовете трябва да са удобни, шумът трябва да бъде сведен до минимум, а клиентите трябва да бъдат предразположени да се чувстват така, сякаш са всред лукс.
  3. Уверете се, че имате компетентен и добре обучен персонал. Ще си спестите време и нерви, чрез наемане на хора, които преди това са работили в тази област. Правете редовни срещи с персонала за обсъждане на теми, като например бюджети, оборудване и обслужване на клиентите.
  4. Уверете се, че всичко във вашият спа център е хигиенично. Всички инструменти и оборудване трябва винаги да се поддържат чисти и дезинфекцирани, за да се избегне разпространение на микроби или причиняване на инфекции при клиентите. Искате да опазите клиентите си здрави и да опазите себе си от съд, нали?
  5. Вземете думата. Спа бизнеса е изключително конкурентен, така че правете всичко възможно, за да позволите на хората да разберат за вашият спа център. Създаване на професионално изглеждащ уеб сайт, който да разказва за вашият център, да описва вашите услуги, да предоставя полезна информация и да позволява на потенциалните клиенти да си запазят час, чрез контакт или онлайн. Направете визитни картички и флаери за раздаване. Реклама в Yellow Pages е задължителна, така че създайте добре позиционирана, забележима реклама. Ако е достъпно, проверете дали можете да пуснете кратък радио-или телевизионен клип.
  6. Предложете на вашите клиенти „бакшиш” за да бъдат лоялни, като например карта подарък за безплатен масаж или процедура за лице. Тя ще покаже вашата благодарност за лоялността им и ще ги мотивира да ви препоръчват на други хора.
  7. Поддържайте клиентите доволни. Щастливите клиенти са по-склонни да се върнат към вашият спа център и да уведомят другите за вас. Когато е възможно, предлагайте отстъпки или други привилегии на лоялните клиенти, особено на тези, които ви носят допълнителен бизнес, като ви водят други клиенти.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!