≡ Menu

Изберете най-добрия парфюм!

parfume_7На пазара се предлага огромно разнообразие от аромати, добре е да изберете парфюм, който да приляга максимално на вашата личност и излъчване. Изборът ни става труден ако не познаваме основните критерии за качество и годност на продуктите.

Как да се насоча към правилния парфюм?

Има няколко основни фактора, които могат да повлияят на избора Ви за парфюм.

Може да подберете правилния продукт като се съобразите със:

  • Сезонът и климатичните условия
  • Вашето настроение
  • Повод – официални събирания, празници или ежедневие
  • Време от денонощието

Носенето на един и същ парфюм по всяко време на деня или сезона се счита за отживелица и демоде. Нужно е да се съобразите с всеки един от горепосочените фактори, за да сметнете Вашия парфюм за успешна покупка.

Ако направите грешен избор на аромат е възможно да почувствате дискомфорт и това да се отрази негативно на настроението и излъчването Ви. За щастие, повечето парфюмерийни магазини разполагат с огромно разнообразие от ухания, така перфектният парфюм се превръща в нещо съвсем достъпно за Вас. Да си изградиш своя собствен парфюмен гардероб вече не е лукс!

Да избираме спрямо сезона

Температурата играе съществена роля при избора на парфюм. Винаги се съобразявайте с времето навън, тъй като може да се окажете неподготвени за резултатите. Ето какво трябва да имате предвид:

  • Жегата засилва аромата, докато студеният въздух редуцира интензивността на парфюма. Не рискувайте с много парфюм през лятото, смесицата между миризмата на пот и тази на парфюма Ви, може да бъде доста неприятна. От друга страна, ако не съобразите ароматизиращия продукт през зимата, е възможно да се окаже, че уханието не се усеща изобщо.
  • Трябва да знаете, че различните сезони изискват различен състав на парфюма. Съобразете това, ако имате склонност към алергии.

parfumes_7_1Парфюм на настроението

Може да изберете парфюм, който да съответства на Вашето текущо настроение. Ако сте весели, за Вас ще бъде подходящ закачлив аромат. Ако пък сте влюбени, непременно трябва да изберете чувствено ухание, което да подчертава Вашата емоция. Не се отчайвайте ако сте в лошо настроение. То може да се оправи мигновено, тъй като парфюмът е силен стимулант и лесно може да повлияе на моментното Ви състояние.

С повод и без повод

Съобразявайте се с времето от денонощието и повода, по който ще нанасяте парфюм. Помислете какво ще правите, с кого ще се срещате и каква ще е обстановката.

За през деня са подходящи по-леки и ненатрапващи се аромати. Няма да Ви приемат добре ако се появите на работа или изпълнявате редица задължения с тежък парфюм.

Вечер, когато отивате на парти, имате бизнес вечеря, официален повод или други формални срещи, на които се изисква добър етикет, заложете на по-плътни и провокативни аромати.

И сами можете да прецените, че употребата на един и същи парфюм за вечерна дискотека и филмова вечер с децата би била нелепа.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!