≡ Menu

Интелигентни часовници за връзка с вашия смартфон

Има две основни причини за носенето на часовник – те са модерни аксесоари и същевременно разполагат с функции.

През последните 100 години дизайнерите са се трудили усърдно да създадат часовници с атрактивни дизайни, чиито функции обаче в общи линии са еднакви – да измерват времето.

През последните десетилетия часовниците се сдобиват с все повече практични технологии – висотомери, хронографи и други. В момента впечатление правят модели с иновативни функции. Това са смарт часовниците, които разполагат с множество практични неща. Съвместяват много от удобствата на смартфоните и таблетите и същевременно изглеждат елегантно. Повечето от тях се свързват по безжичен начин с Android устройства или iPhone.

Загубим ли някъде смартфона си, именно такава джаджа може да ни осведоми за това. С напълно свободни ръце собствениците на такива часовници могат да четат текстове, да видят кой ги търси, да разглеждат съобщения в Twitter или Facebook и разбира се – да се осведомяват за точното време. Независимо дали собственикът на такава джаджа е в метро, в самолет или някъде другаде той може да види какво става в телефона, без да го вади от джоба. Това допринася и за спестяване на част от заряда на батерията на мобилния му телефон.

Смарт часовниците надвишават предназначението си да бъдат само дигитални устройства. Появата на такива продукти обаче поражда редица въпроси, свързани с това дали са безопасни, дали пречат ли на работата на други устройства. Същевременно не е препоръчително да се използват от шофьори, докато са на път, защото четенето на съобщения може да ги разсее. Освен това смарт часовниците сякаш все още не са заели своето категорично място на пазара. Те тепърва ще трябва да доказват своите преимущества и да привлекат вниманието на клиентите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!