≡ Menu

Дамски колиета Сваровски от родий

Много хора проявяват интерес към родия, защото знаят, че като материал той е много по-скъп от златото и даже от платината. И не само това. Хората намират за очарователен изключителния бял блясък на родия. Това което ще Ви кажем обаче, най-вероятно малко ще Ви разочарова, защото вероятно доста сте търсили и сте имали надежда да си купите едно такова бижу. Вероятността да се открие бижу от родий е изключително малко вероятна, да не кажем, че е почти невъзможно, защото на практика такива бижута не се произвеждат.

На практика, родият се използва от производителите на бижута само и единствено за да се направи покритие върху бижутата, в това число и върху различните висулки (кръстове, зодиакални знаци, букви, медальони и какво ли още не, което Ви мине през ума).

Как да разпознаем, че едно дамско колие е покрито с родий?

Не зависимо дали Вашите колиета са от злато, сребро или платина, Вие лесно ще разпознаете, че бижуто е обработено с родий. Като най-скъпият метал в света, родият има такъв блясък, че той няма как да остане незабелязан дори и от хората, които не са много наблюдателни. Той излъчва характерен бял отблясък, който отразява светлината толкова силно, че хората често го сравняват с отблясък на огледало.

Сребърните колиета, които нямат покритие от родий, имат характерен сивкав отблясък, докато ако са покрити с родий, те сияят в специфична бяла светлина, която идва от огледалната им повърхност. При златните и платинените бижута цвета на бижуто не се накърнява от родия. Те ще си бъдат такива каквито са, но ще имат прозрачен отразителен светъл слой.

Защо покритието от родий е добро за висулките на вашите бижута?

Това освен, че ще направи висулките и различните медальони по-красиви и хващащи окото, ще направи бижутата много по-здрави и ще намали риска от издрасквания. Освен с внушителния си блясък, родият е известен и с това, че е много здрав материал и не позволява да се нанесат травми на бижуто (например издрасквания). Покрит с родий, вашият медальон, кръст, буквичка или друг топ висулка ще бъде защитен за много години, защото родият не се изтърква лесно.

Така че, не се ядосвайте ако не можете да откриете дамски колиета от чист родий – вината не е Ваша. Просто този метал има друго приложение. Ако искате да видите примери за това как изглеждат бижутата с покритие от родий, най-добре разгледайте колекциите на Сваровски. Там ще откриете доста примери на висулки с покритие от този скъп метал.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!