≡ Menu

Смяна на бутон на персонален компютър

В съвременните компютърни системи се използват бутони за затваряне на електрическата верига, която ги кара да работят. При натискането на бутона, той изпраща сигнал, който включва системата на компютъра. В редки случаи проблемите със захранването на вашия компютър могат да бъдат причинени именно от това устройство.

Благодарение на простата им конструкция, такъв проблем може да бъде лесно разрешен със смяната им. Освен това цената на бутоните е съвсем достъпна. Единственото, което се изисква от потребителя, е да се свърже със специалист, който да им препоръча правилното устройство за системата, която използват.

Всеки, който е избрал да направи такъв малък ремонт, за да си спести пари, трябва да си набави някои специални неща. На първо място ще имате нужда от подходящия бутон. Освен това, за да разглобите някои части, ще трябва да използвате и автоматична отвертка.

Инструкции за работа
Като първа стъпка по смяната на повреденото устройство ще трябва да изключите компютъра. Отворете кутията на машината, за да достигнете до вътрешността й. Това обикновено може да се получи, като отстраните винтовете, които закрепват тази част от кутията. Използвайте отвертката, за да си помогнете. Това ще ви позволи да отстраните пластмасовия капак, който предпазва вътрешните елементи на вашия компютър. Често се налага да натиснете табовете, които се намират в противоположните ъгли.

Сега идва моментът, в който трябва да локализирате бутона, който служи за включване на компютъра. Обикновено устройството му е поместено в малка пластмасова кутия. Можете отново да си помогнете с отвертката, за да стигнете до вътрешността.

Тук бихте могли да направите един тест, който ще ви даде окончателното заключение дали бутонът има нужда от смяна. В случай, че компютърът заработи без проблеми, явно проблемът е някъде другаде. Ако след натискането системата не се включва, можете да помислите за поръчката на ново устройство.

Втора стъпка
В случай, че знаете, че проблемът е в бутона, то започнете от правилата за безопасност (както съветват специалистите по бутони от отдел “Електронни елементи”). Трябва да изключите захранването на компютъра от електропреносната мрежа. Това ще осигури както вашата безопасност, така и ще предпази компютъра ви от токов удар и нежелана загуба на информация.

Намерете кабела на захранването за дънната платка. Трябва да видите малка пластмасова част, която свързва двата контакта на дънната платка. Там има две жици, обикновено те са зелени и бели на цвят. Те би трябвало да отвеждат електричеството до бутона на компютъра. Обърнете особено внимание на начина, по който са свързани проводниците, за да го възпроизведете по същия начин по-късно. След като ги освободите, можете да извадите внимателно дънната платка.

Разгледайте внимателно устройството на бутона, за да разберете как е закрепен в системата на компютъра. Отстранете го само ако това е безопасно и няма да нанесете вреди на останалите елементи.

Сложете новото устройство, което сте си подготвили, по начина, по който е указано. Свържете бутона със захранващите кабели. Това не е никак е трудна задача – просто трябва да възпроизведете свързването, което видяхте преди малко. В случай, че устройството на превключвателя е на винтове, използвайте отвертката, за да го поставите на място.

Върнете се по обратния път, като свържете дънната платка, след като я върнете на мястото й. След това свържете захранващия кабел на компютъра с електропреносната мрежа. Това ще накара електричеството да потече през елементите на компютъра. Можете да се уверите, че вече е безопасно, и да проведете тестове на новия бутон.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!