≡ Menu

Смартфон с каква операционна система да си избера?!

Когато ви предстои избор на нов телефон определено ще е смартфон, но ако ви е първият ще трябва да се изправите пред цял един нов свят и да го изучите преди да направите вашия избор. На българския пазар най-разпространените операционни системи са две – Windows и Android – и най-вече между тези две ще трябва да избирате.

Нека видим предимствата и недостатъците и на двете системи преди да пристъпите към избора и модела на смартфона ви. Има потребители, които цял живот са ползвали Nokia, доволни са от нея и доказаното й качество и искат да сменят стария си GSM с нов смартфон на същата фирма. Ако твърде сте решили, че това е вашият избор и дори не искате и да разгледате най-новата реклама и характеристики и аксесоари кожен калъф за samsung galaxy тогава трябва да занете, че ще боравите с операционна система Windows. Предимствата са тези, които имат нужда да ползват своята служебна поща през телефона, да изпращат различни репорти, файли в word и excel формат и няма да имат особено много време за игри и забавления. Много от приложенията за Windows са платени, докато тези за Android са безплатни.

И тъй като Android е най-ползваната операционна система от много марки телефони тя е и най-развитата и с най-богата на приложения. За това ако все пак сте отворен за различни марки телефони и характеристики то Android ви дава богатия избор на кожен калъф за samsung galaxy s4, ZTE, LG, Motorola, Lenovo и други включително и ако искате сами да си поръчате смартфона от Китай, каквато и непозната марка да изберете Android ще е операционната система. Android има достъп до Google Play, където има много безплатни приложения и игри за свободното време, както и полезни приложения специализирани за женските нужди или мъжките.

И за двете операционни системи ще чуете различни мнения, ккато положителни така и не много в зависимост от социалния статус на съветника. Например често IT специалистите подкрепят Windows тъй като това е най-добрия софтуеър за компютър, а знаем, че смартфоните са малки компютърчета, които са преносими и се ползват и за телефон. На практика обаче, самите потребители защитават Android именно заради по-богатия и широк избор на безплатни приложения. Тъй, че преди да изберете Нокия и Windows или Android и кожен калъф за samsung помислете за какво ще ползвате предимно вашият смартфон и какви са ви приоритетите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!