≡ Menu

Съвети за LED осветление на градината ви

Когато става дума за осветление на екстериор, винаги трябва да се извърви дълъг път. Причината за това е, че човешкото око се нуждае от по-малко светлина навън. За да планирате външно осветление, трябва много добре да познавате района и да знаете на кои места можете да си позволите да си играете със сенките и светлините. Винаги е добре да помислите за енергоспестяващи предложения, като например LED осветление.

Основите

Светлината през деня е коренно различна от тази през нощта. Това е много важно разграничение, когато става дума за осветяване на пътеки и други открити пространства. Въпреки това, има някои основни принципи, които остават верни и в тази ситуация.
За начало светлината има интензитет и цвят. Цветът на определена електрическа крушка може да се намери върху опаковката. Това е номер, който варира от 1800 келвина ( K), което е много червен тон, до 7500 K, която е синьо-бял цвят. Добре е да се придържате някъде по средата и да изберете LED осветление.
Независимо дали става дума за осветление на открито или закрито, трябва да се вземат предвид три слоя:
Общото осигурява осветление за цяло помещение или пространство.
Насоченото осветление се използва за конкретна цел, като например да се посочи пътеката.
Акцентното осветление обръща внимание на един обект или област. Това обикновено се осъществява с прожектори, които могат да бъдат с LED осветление.

Докато LED крушките са по-скъпи, разходите за тях продължават да спадат. Те се компенсират и от изключително дългия им живот и изключително ниска консумация на енергия.

Проблеми с външното осветление

Тъй като повечето повърхности са много тъмни, не може да се разчита светлината да бъде отразявана. Затова е много важно да се планира добро позициониране, което ще ви позволи да използвате сенките като свое предимство. Не допускайте източниците ви на светлина да са насочени директно в очите на хората. По този начин вместо да помага осветлението ще пречи.

Позициониране

Външно осветление може да се постави практически навсякъде, но има някои места, които са задължителни:
Пътеки – Поставянето на LED осветление на тези места ще допринесе да направите пътищата до дома или офиса ви по-гостоприемни.
Стъпала – Това е абсолютно необходимо LED осветление от гледна точка на безопасността.
Архитектурни особености – Ако сградата има някои много красиви орнаменти, направете така, че да се виждат. Изберете силни LED крушки и използвайте прожектор, разположен на няколко метра от фасадата. Ефектът наистина е поразителен.

Твърде много светлина или лошо монтирано осветление може да създаде нежелано светлинно замърсяване. Това е явление, което се изразява в отмиване на естествената вечерна светлина. То създава неприятни отблясъци, което води до загуба на материали и пари. За да се избегне замърсяването на светлината, е добре да се използва LED осветление и всичко да се позиционира много внимателно. От друга страна е добре да се използват осветителни тела, които има рефлектори, за да се концентрира светлината там, където желаете. За по-голямо удобство може да се инсталират различни датчици за движение. Така на вашите посетители няма да им се налага да търсят ключове, за да стигнат до вратата ви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!