≡ Menu

Рискове при инсталиране на скрита камера

Когато човек си купува скрита камера, обикновено го прави с цел да разреши някакъв личен проблем или се притеснява какво се случва, докато го няма.

Ако вече сте закупили скрита камера за себе си, вероятно се притеснявате да не се случи някакъв гаф и всичко да пропадне. Рискът, че нещо действително може да се случва и по някаква нещастна случайност скритата камера може да не го улови, Ви влудява. Такива „случайности“ колкото искаш – изгасне осветлението, не стига мястото на картата памет, ъгълът, при който снима скритата камера, се оказва неподходящ и какво ли още не.

А ако искате да разгледате какво представлява скритата камера – можете да видите в сайта.

Какво да направите, за да избегнете този риск?

Как да сме сигурни, че няма да стане „гаф“ ?

Ето някои полезни съвети при инсталиране на скритата камера.

  • Тествайте предварително скритата камера

Дори да нямате възможност да отидете предварително на мястото, където ще поставите скритата камера, опитайте да направите импровизирана обстановка, подобна на истинската. Това се отнася например за хотелските стаи. Обикновено не можете да отидете предварително там, за да тествате скритата камера. За това можете да използвате спалнята си за проиграване на обстановката. Изпробвайте всички възможни ситуации – смяна на осветление, изгасване на осветлението, различен ъгъл на действие, дим или пара, замъгляване и други.
Ако желаете скритата камера да наблюдава бавачката вкъщи докато ви няма, тествайте камерата поне един цял ден предварително.

Така ще забележите слабите моменти, които трябва да коригирате при работата на скритата камера – позициониране, осветление, ъгъл на заснемане.

  • Осветеност

Внимавайте със светлината на мястото, където ще снима скритата камера. Ако инсталирате камерата през деня, а действието, което тя ще записва, е вечерта, може да се окаже, че има сенки, които пречат на образа и така резултатът ще бъде незадоволителен. Ако записвате детегледачката през деня, има вероятност сутрешните слънчеви лъчи да попадат срещу камерата и така няма да можете видите нищо от образа. По-добре е да изберете място, което ще избегне директната слънчева светлина.

Ако поставяте скрита камера в хотелска стая и се опасявате, че камериер или друг може да краде вещите Ви на тъмно, най-добре е да си купите скрита камера, подходяща за нощно виждане. Изборът на камери със сензори с ниски нива на lux e голям. Такава скрита камера е например:

Мини камера с нощно виждане аудио MK 3014, която е с удивително малки размери – 9,5 мм х 18 мм х 9 мм и изисква минимална осветеност 0,008 lux/F1.2, а това означава пълен мрак.

Разбира се, има и други подходящи камери за нощно виждане – изборът е ваш.

  • Издръжливост

Обърнете внимание дали батерията на скритата камера е напълно заредена и каква е нейната издръжливост в часове. По-сигурен вариант е да използвате скрита камера със захранване с АС-адаптер.

Друг съвет по отношение на издръжливостта е скритата камера да е с възможност да се активира при засичане на движение. Така се пести консумацията на енергия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!