≡ Menu

Подмяна на северен или мост в лаптопа

Нашите специалисти ще подменят чиповете северен или южен мост в най-кратки срокове. Компактността на монтажа изисква доста плътно разполагане на чиповете на дънната платка. Това е може би най-трудното при извършване на ремонтните дейности. Подмяната на северен (южен) мост в лаптопа. Изисква висока прецизност и определени професионални навици. Опитните техници от нашия сервиз – отлично се справят с подобни задачи. Ние разполагаме с необходимото оборудване, инструменти и материали. Поддържаме наличност от най-търсените компоненти. Даваме сервизна гаранция за всички извършени ремонти.

сервиз

Видеокартата, чипсет – северен и южен мост са BGA интегрални схеми. При различните производители има известна разлика в конструкцията на BGA. При някои интегрални схеми в един модул влизат северен мост, южен мост и видеокартата. Сложността на ремонта се състои в голямата площ на чипа и голямото количество разнообразни контакти. По време на работа на лаптопа се получава силно нагряване на чиповете и всяка некачествена спойка може да се прояви във вид на дефект. Местата на свързване на детайлите са почти микроскопични, спойката при такива условия напомня на бижутерска работа в сервиза.

Това, че BGA чиповете се нуждаят от ремонт, може да се определи по ред външни признаци, например, когато на дисплея започнат да се появяват черти или артефакти, когато лаптопът започне често да увисва или драйверът на видеокартата не работи нормално. Причина за проблемите могат да бъдат и производствени дефекти, но най-често те възникват заради прегряване на детайлите по време на работа на лаптопа. По-рядко се получава изтичане на газа от топлоотвеждащите тръбичка, което също намалява ефективността на охлаждането. Затова се препоръчва периодично да се извършва почистване на охлаждащата система на лаптопа. Събиращата се в нея прах и други разнородни предмети силно забавят охлаждането на работещите компоненти. Резултатът е прегряване и повреда на скъпоструващи детайли. В повечето случаи ремонтът е възможен: презапояване на чиповете BGA. В случаите, когато ремонтът вече е невъзможен, е необходима подмяна на видеокартата. Трудностите в този случай възникват поради проблеми, свързани с намиране на необходимата видеокарта и с нейната висока цена.

Подмяната на чипсет – северен или южен мост технологически е много сложен процес. Той може да бъде извършен само в сервиз със специализирани инструменти. Техникът, извършващ тази работа, трябва да притежава определена рутина и опит. При появяване на признаците, описани по-горе, веднага се обърнете към сервиз. Ние можем да ви помогнем при решаване на появилите се проблеми. Всички дейности по запояване на BGA чиповете и ремонта на дънната платка ще бъдат извършени в кратки срокове и на високо ниво. При необходимост ще ви помогнем в набавянето на дефицитни детайли и модули за вашия лаптоп. Възползвайте се от професионалната помощ в нашия сервиз. Сигурни сме, че ще останете доволни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!