≡ Menu

Няколко готини и полезни приложения за новата учебна година

Бавно наближава времето, когато учениците заемат отново своите училищни бюра, а студентите започват със своите студентски дейности. Днес, вместо с книги, всички са със своите смарт телефони и таблети в ръцете, някои преглеждат приложения за Андроид за забавление, някои пък приложения, които ще помагат в организацията и производителността. Ето част от тях, а ако имате подобни приложения, свободно споделете в коментарите:

Evernote

Evernote-5.0-iPad-1

Evernote ще ви помогне да се организирате по-добре за изпитите, които идват, така че разполагайки с това удобно приложение на лекции ще можете да записвате бележки, аудиовизуални материали и др. А до тях можете да получите достъп от всяко място, по всяко време. Също така предлага търсене по ключови думи, дори и на снимките или ръчно писаните текстове. Evernote е достъпна програма за iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry и интернет. Освен това, Evernote предлага и няколко допълнителни услуги като Evernote Peek, което означава, че от вашите бележки, аудио и фото материали ви подготвя тестове за проверка на знанията. Evernote Peek е достъпна за iPad.

Wolfram | Alpha

alpha

Wolfram Alpha е най-известният сегментен браузър, т.е. браузър, който ви отговаря на конкретни въпроси. Например, можете да търсите с въпроса “What’s the population of Macedonia” и Wolfram ще ви даде куп таблици и статистики. Отличен източник на информация при обучение и изследвания. Програмата е достъпна за iOS и Android. Wolfram | Alpha предлага и куп разнообразни приложения за образователни курсове. Грабвайте това приложение, явете се на изтъп, скрийте се на удачно място и задайте своя тестов въпрос към Алфа – успехът е гарантиран.

AccelaStudy

Ipap-AccelaStudyRussianEnglishIPhoneAppDemo902

AccelaStudy е голямо приложение за студенти по езици. Приложението поддържа 18 езика: английски, испански, френски, немски, италиански и др. Също така, приложението включва над 2,100 думи от 65 различни области – технология, природа, работа, храна и др. Като потребител на AccelaStudy, вие можете да организирате думите в групи, така че всяка група би имала по 20-30 думи (препоръчително). Възможно е и аудио обучение, така, ако ходите с вашите слушалки, ще можете да слушате и как се произнасят отделни думи. AccelaStudy е достъпна за iOS.

Studious

app

Studious е to-do приложение и календар, създаден за всеки студент. В приложението, можете да добавите целия си график на лекции или план за обучение, или писане на домашни. Винаги, когато сте на лекции, телефонът автоматично изключва звука и ви напомня, когато трябва да свършите вашите домашни задачи или да седнете да учите. Освен това, предлага и възможност за съхраняване на бележки.

myHomework

unnamed

Друго подобно приложение на Studious е myHomework която е достъпна за iOS, Android, Windows и чрез интернет. Приложението дава възможност за проследяване на студентските / училищните дейности чрез календар, проследяване на домашни задължения, а потребителят получава известие, когато трябва да завърши дадена задача. Също така на разположение е и синхронизиране между няколко устройства. Приложението е изключително удобно и практично, а с него се работи много лесно.

Dropbox

dropbox-mobile

За мнозина това е вече известно приложение, което е достъпно за всички платформи. Една от причините, поради която всеки студент трябва да има своя Dropbox сметка за съхранение на своите задачи, е това че ще бъде сигурен, че задачите му са достъпни от всяка точка, а и ще е сигурен, че ако се случи да има проблеми с компютъра си, документите му са на безопасно място. Инсталирайте Dropbox, съхранявайте документите си там и не се тревожете за загуба на същите.

Flipboard

images (6)

Освен от приложенията за обучение, със сигурност имате любими портали и новини от социалните мрежи, които искате да прочетете. Flipboard е личен магазин, който предлага отличен дизайн и отлични читателски преживявания. Освен обичайните медийни марки, Flipboard предлага възможност за добавяне на Facebook, Twitter, Instagram и Tumblr фийдове. От скоро Flipboard позволи и персонализирани списания, което означава, че можете сами да си създадете списание и да го споделяте с приятели. В училище, той може да бъде платформа за преподавателите и студентите да споделят творческо съдържание.

Sleep Cycle Alarm Clock

sleep-cycle1

Sleep Cycle Alarm Clock е интелигентна аларма за iOS, която анализира вашия сън и ви събужда в най-доброто време на сън, така че ще се чувствате бодри и спокойни. Sleep Cycle с помощта на сензора за движение в iPhone анализира движенията докато спите, научава в кой цикъл на съня сте и ви събужда, когато сте в най-лесният цикъл, тоест когато сте имали достатъчно сън за днес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!