≡ Menu

Какво представляват модерните безжични камери за видеонаблюдение

Предимства на Wi Fi охранителните системи

Безжичните системи за видеонаблюдение могат да осигурят охраната на Вашия дом или бизнес. Те се използват за залавянето на нарушители или за наблюдение на дома или офиса от дистанция. Безжични камери, също така се поставят на публични места за наблюдение на цивилни лица, с цел опазване на обществената сигурност.

Съвременните системи за видеонаблюдение са достъпни и лесни за монтиране, а безжичните системи определено имат своите неоспорими предимства при охраната на лична или обществена собственост. Какво не знаем за тях, обаче?

Защо да използвате WiFi камера?

Каквито и да са Вашите намерения, когато избирате и поставяте охранителна камера се уверете, че разполагате с всички компоненти на системата за наблюдение, включително и с дигитален видеорекордер, който Ви позволява да наблюдавате картината, излъчвана от камерата.

Безжичните камери са удобни за временна инсталация и могат да оперират на разстояние над 30 м., но най-вече те се използват при различни поводи и по различни причини, ето защо трябва да уточним дали ще извършвате скрито или открито видеонаблюдение.

Скритото наблюдение се използва, за да наблюдаваме конкретни действия, предимно на лица, които познаваме. Те помагат да се следят действията на бавачки, домашни помощници или служители, на тяхното работно място.

Откритото наблюдение цели превенция на престъпни действия и най-често безжични камери се поставят на видно място в магазини, казина, банки или летища. Този тип наблюдение почти винаги е придружен от предупредителна табела, съобщаваща, че обектът се наблюдава.

Предимства на безжичните камери:

  • Те гарантират спокойствие, когато не сте вкъщи или в охранявания обект.
  • Лесни са за преместване от едно място на друго.
  • С тяхна помощ бързо можете да хванете нарушителите на местопрестъплението.
  • Намаляват вероятността за взлом и кражби.

Недостатъци на безжичните камери:

  • Камерата трябва да бъде правилно настроена.
  • Възможност за кражба или повреждане на WiFi камерата.
  • Навлизане в личното пространство, без съгласието на наблюдавания обект при скрито наблюдение.
  • Сигналът от камерата може да бъде заглушен от нарушители с модифицирано микровълново устройство.

При всички случаи наблюдението с безжични охранителни камери изисква те да бъдат препоръчани и монтирани от специалист. Макар и наричани ‘’безжични’’ те се нуждаят от захранващ кабел, за да работят, освен ако не ползвате модел с вградена акумулаторна батерия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!