≡ Menu

GoDaddy отвява конкурентите в WordPress хостинг услугата

Сайтът, който се занимава с изготвяне на прегледи за хостинг услуги, Review Signal направи проучване на опциите, които се предлагат на пазара за WordPress. От осем доставчика, чиито услуги са били сравнени, GoDaddy предлага най-добрите условия. Те имат най-добра производителност и стойност на разходите.
Услугата, която предоставя хостинг на сайтове в WordPress, заема много голяма част от пазарния дял. Последните проучвания подсказват, че това са около 19% от хостинг услугите в световен мащаб.
Сайтът, който се занимава с проучванията на пазара на хостинг услуги, реши да направи услуга на клиентите. Те запретнаха ръкави и направиха малка класация на доставчиците. Основните критерии за избора са доброто качество на услугата и допълнителните функции.

Колебанията на пазара
„Много компании, които предоставят хостинг услуга за WordPress системите, таксуват клиентите си с много високи премии. За сравнение със своите колеги, които са специализирани в предоставянето на shared (б.а. споделен) хостинг, ние се заехме да представим плановете извън техния маркетинг, само като реалните функции”, казва Kevin Ohashi. Той е главен изпълнителен директор на сайта, както и автор на проучването, което беше публикувано наскоро.

Участниците
Фирмите, които са попаднали под кръстосания анализ са: A Small Orange, Digital Ocean, Go Daddy, Pagely, Pressable, SiteGround, WebSynthesis, както и WPEngine. От данните, които сайтът е събрал, може ясно да се види, че Site Ground и GoDaddy предлагат най-добрите опции за съхранение и трафик, които са на най-достъпна цена. Освен това двете хостинг компании биха могли да се похвалят и с отлични отдели за техническа поддръжка. Другите доставчици, като WPEngine и Web Synthesis, таксуват клиентите си по 29 долара месечно за shared планове, които имат само основни функции. При това тази цена не включва такси за миграция или за разширяване на сайта.

Когато евтиното излиза скъпо
Хостинг доставчикът, който предлага най-евтината услуга от най-търсен тип, е Digital Ocean. Те искат от клиентите си само 5 долара месечно за това съдействие. Все пак те не се представят много добре, защото след тестовете се установява, че те дори не са в същата ниша като останалите компании. Техните сървъри са предпочитани от уеб експертите, защото Digital Ocean няма добър технически отдел, който да помогне на потребителите в управлението на WordPress.

Големият победител
Сайтът, който професионално се занимава с ревюта за подобни услуги, провежда редица тестове. Те се интересуват от представянето на компаниите по отношение на скоростта, последователността и грешките по време на голям трафик. Тук GoDaddy се представя на най-високо ниво, въпреки някои грешки.

“GoDaddy, въпреки своите малки пропуски, успяват да предоставят най-доброто средно време за реакция. Те разполагат с 8 сървъра, разпределени на пет континента (Вирджиния, Орегон, Калифорния, Сингапур, Япония, Бразилия, Австралия, Ирландия). Освен това те са компанията, която се справя най-добре при моментно увеличаване на трафика”, пише Ohashi.

В допълнение SiteGround, които таксуват клиентите си по 7.95 на месец, са имали най-бавната средна реакция. Тук е много важно да се отбележи, че те не са имали грешка или таймаут. От по-скъпите варианти за хостинг, A Small Orange се класира най-близо зад гиганта GoDaddy.

“Производителността на компания A Small Orange беше зашеметяващо последователна. Най-бързият отговор е 238 ms, а най-бавният е 244ms. Ние отчитаме разлика от над 6ms в почти 24 000 заявки. Те бяха на сантиметри зад GoDaddy в средното си време за реакция”, пише авторът на проекта.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!