≡ Menu

Три изключително нестандартни варианта на пицата

Със сигурност голямата част от вас са любители на пицата. Имате си любим вид и любимо място да я си я похапвате. Но знаете ли че, в света съществуват толкова разновидности, че ще ни трябват поне 10,000 страници, за да можем да ги споменем и опишем накратко. Ето защо ще споделя с вас трите най-авангардни варианта на пицата, на които съм се натъквал. Разбира се, и съм опитвал. Няма да описвам нестандартни добавки или места за ядене. Напротив. Ще дам една малко по-налудничава перспектива на храната. Държа да подчертая, че опитите ми да накарам да ми сервират тези три вида, в някои пицарии в София и други градове от страната, удариха на камък. Сега ще разберете защо.

пица на пещ софия

пица на пещ софия

Сладолед от пица. Точно така. Това е първата разновидност, на която попаднах преди няколко години в интернет. Самата идея е, че пицата се приготвя с голямо количество кашкавал. Готовата вече храна се завива под формата на фунийка. Кашкавалът избутва не само себе си, но и останалите продукти нагоре към широкия отвор на фунията. Получава се нещо като дюнер. За съжаление съм опитвал този вариант само у дома. Не се получи както изглеждаше на картинката, но се надявам някой от вас да успее да превърне пицата си в сладолед и след това да сподели какъв е бил резултата.

пица на пещ

пица на пещ

На второ място класирам малките бонбони от пица. Тук идеята е по-проста. Въпреки, че сигурно ще прозвучи обратното. Приготвяме пица, която искаме. Без значение каква. Когато тя е напълно готова я изчакваме да поизстине. Накълцваме я на изключителни малки парченца. Търпението ще бъде най-добрият ви приятел тук. Забележка: ако не я нарежем на много ситно, то резултатът няма да е задоволяващ. След като сме получили нещо като каша от дребни парченца, правим малки топчета и ги овалваме в галета с яйца. Поставяме в тиган, а след като са готови поставяме върху салфетка, за да се изцедят от мазнината. Сервираме с кисело мляко и майонеза.

пица София

пица София

Нещо като дюнер. Но не точно. Изпичаме пица със следните добавки: кашкавал, доматено пюре, зехтин, маслини и чесън. Можем да добавим и някакви пресни подправки при добро желание. След изпичането на пицата, оставяме да изстине. Междувременно, приготвяме плънка от месо. Аз лично експериментирах с телешки дурум, топено сирене и малко пеперони. Изстиналата пица се поставя за около 30 секунди върху топлата плънка. Най-накрая всичко се завива под формата на дюнер. Готово. Имате още нещо върху, което да мислите.

пица за вкъщи

пица за вкъщи

Колкото и налудничави да ви звучат тези три вида вариации на пица, то бъдете сигурни, че видът не винаги съответства на вкусовите качества на храната. Ако ме разбирате какво искам да кажа. Така че не се притеснявайте и експериментирайте смело. Няма да сбъркате. Единственото, което може да се прецака, е да се наложи да си поръчате пица по телефона. Но какво от това. Тогава ще сте сигурни, че провал няма да има.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!