≡ Menu

Метановият инжекцион – все по-предпочитан начин за спестяване на разходи

Напоследък метановият инжекцион става все по-популярен. Може би основната причина за това е фактът, че цените на добре познатите ни горива бензин и дизел се качват както се казва всеки ден. Шофьорите постоянно търсят по-изгоден за тях начин на предвижване. И тъй като цената на метана като гориво в наши дни е най-ниска, повечето хора се насочват към монтирането на метанов инжекцион.

Метановият инжекцион има множество положителни страни. Като първи и най-основен плюс може са посочи това, че първоначалната инвестиция за монтирането на метанов инжекцион се изплаща изключително бързо имайки предвид двойно по-ниската цена на метана спрямо бензина. Инсталирането на метанов инжекцион не променя разхода на гориво, т.е. aко един автомобил харчи 7 литра бензин на 100 километра, то след инсталирането на допълнителната горивна уредба няма да се усети никаква разлика. Също така няма да се забележи и промяна в общото представяне на превозното средство – няма да има загуба на мощност, по-трудно потегляне, шум в двигателя или други подобни. Монтирането на метанов инжекцион ще доведе и до съкращение на редица други разходи, свързани с експлоатацията на автомобила. Такива са например смяната на маслото и масления филтър, катализатора, ламбда сондата и други подобни.

Метановият инжекцион се задвижва от метан, който има много по-чисто изгаряне в сравнение с бензина. Това означава, че се отделят много по-малко вредни емисии в околната среда, отколкото при използването на бензин като гориво. Това прави колата с монтиран метанов инжекцион много по-природосъобразна отколкото е била преди. Този вид коли са особено подходящи за градски условия, тъй като както знаем в големите градове се наблюдава значително замърсяване на въздуха.

Ако искате да снижите значително разходите си за гориво, монтирайте метанов инжекцион на бензиновия си автомобил. Това ще е добре не само за личните Ви финанси, но и за по-добрата работа на двигателя на превозното Ви средство. За повече информация се обърнете към специализиран сервиз.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!