≡ Menu

Как да организираме детско парти

Всеки рожден ден на детето е предизвикателство за родителите и голямо вълнение за него. Но за да го организираме добре и запомнящо трябва да следваме няколко простички съвети и да вземем няколко решения. Ако детето ви очаква първия си рожден ден по-вероятно е да поканите съседски деца или приятелски семейства с деца на горе-долу същата възраст. Но ако детето ви става на 2 или 3 или повече години, тогава се замислете и обсъдете с него дали да поканите децата от детската ясла или градина, децата от детската площадка и дали изобщо да празнувате рождения ден у дома, в детски парти център или в яслата или детската градина. Ако детето избере да празнува в детската ясла или градина е добре да обсъдите тази възможност с ръководството на детското заведение, ако не е добре да помислите как да направите повече място у дома.

Следващата стъпка в организацията е съставянето на списък с децата и родителите. Най-добре е да започнете подготовката поне 2-3 седмици по-рано, за да имате време да поканите всички и няколко дни преди партито да получите потвърждение за присъствие. Ако партито бъде организирано у дома ви не забравяйте, че ще трябва да помислите за почерпка и за самите родители, а не само за децата. В случай, че партито е частна детска ясла в София можете да попитате за разходите в случай, че почерпката бъде приготвена в самата ясла или детска градина. А в детския парти център менютата са задължителни за малките, а за големите може да се предоставят само безалкохолни без задължително да има храна. И последното, но най-важно нещо от кетъринга е да обмислите поръчката и формата на тортата, защото е добре тя да е изненада за детето.

Не подценявайте и дребните допълнения към партито като програма със забавления, особено ако провеждането на тържеството ще е у дома ви. Ще трябва да се погрижите и за украсата, а можете дори да изберете тематика на партито, например любим герой от приказките или какъв искам да стана като порасна. По отношение на програмата със забавления най-лесния избор е детски парти център, в който има достатъчно забавления за децата или в яслата в София, където забавленията също са гарантирани от обстановката. Но все пак можете да викнете допълнително някой аниматор, който да представи своя програма. И накрая не забравяйте да викнете фотограф или вие да се погрижите за заснемането на партито както с камера, така и с фотоапарат!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!