≡ Menu

Как да направим пицата по-интересна

Пицата е националното ястие на италианците. Може би всеки един от вас го знае. Но знаете ли например, че пицата дължи своето появяване на бял свят на италианския град Неапол. Там за първи път бива направена пица Маргарита. Поводът за нейното приготвяне е визитата на крал Умберто I и неговата прекрасна съпруга, Маргарита Савойска. През годините прекрасната тестена храна е завладяла не една или две държави. Аз лично съм един от големите фенове на пицата.

пица София

пица София

Няма да крия от вас, че въпреки строгия режим, който спазвам, си позволявам поне веднъж седмично да посетя някоя пицария в София и да си поръчам любимата пица. В тази статия ще ви покажа няколко забавни начина за това как да приготвите пица у дома и да и предадете един по-забавен и оригинален вид.

Много подходящо би било ако използваме повърхността на пицата като платно за рисуване. Само си представете какви неща бихме могли да направим с червеното на домата и чушките, зеленото на червените чушки и зелената салата, тъмните оттенъци на салама и шунката, както и бялото на любимите си сосове. Без проблем можем да изрисуваме каквото си пожелаем. Стига да имаме малко търпение и родена вече идея. Така скучната пица ще се превърне в истински шедьовър. А вие ще бъдете посипан с аплодисменти.

пица на пещ софия

пица на пещ софия

Друг оригинален начин да раздвижим, така да се каже, пицата, е като я нарежем на различни форми. Например, много подходящо ще е да направим парченцата във формата на ботуш. От една страна ще имаме форма грабваща окото, а от друга ще почетем и нейните автори. Вън от съмнение е фактът, че представим ли пицата във формата на някакъв познат вече обект, то това ще ни накара да се усмихнем още повече. Особено ако имаме малки деца. Те със сигурност ще оценят жеста.

Какво ще кажете да превърнем пицата в забавна игра. Естествено, не трябва да се гаврим с храната. Говоря да раздвижим сивото си вещество и да помогнем на това храната, да бъде още по-голям повод за положителни емоции и приятно настроение. На прима виста се сещам за това, че формата на пицата е прекрасен вариант за рулетка. Ако имаме пица с различни добавки върху нея, то можем въртейки я в чинията да избираме кое парче е за нас и кое за партньора. Така хем ще опитаме голям брой разновидности, хем смехът ще бъде на ниво. Особено ако някой от участниците не обича дадена добавка. Тогава смехът е гарантиран.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!