≡ Menu

Разнообразието от врати – входни и интериорни врати

Има много голямо разнообразие от врати днес, но как да знаем, дали сме направили правилен избор относно интериорните ни врати? В тази статия ще получите няколко практически съвета от фирма ни, относно монтажа и правилното съхранение на вътрешните врати за жилището.

Най-скъпи са продуктите, направени от масив, но те са и най-добрата декорация за един дом. Естественото дърво в къщата създава една невероятна атмосфера.Има много невероятни видове масивни врати, изработени по различен начин. Те ще ни служат вярно много дълго време, а ако се получат някакви деформации, лесно могат да се поправят.

Има и много видове врати, произведени от други – композитни материали, сред които най-често използван е МДФ, материал имитиращ дърво. Тези врати по нищо не отстъпват на дървените, те са красиви, здрави и с почти същата производителност. Въпреки това, тяхната цена е по-ниска и по-трудно могат да се видоизменят заради влагата. Цената им се определя най-вече от дървесния фурнир, който се използва за декорация и облицовка. Неговата форма не може да се промени от влагата през времето.

За да бъдат вратите здрави и да ни служат правилно, те трябва да бъдат монтирани правилно и качествено. Според нас, ако една врата не бъде монтирана както трябва, това ще я накара да работи не както трябва и може да доведе дори до деформация на касата и крилото. Това е причината повечето от фирмите да дават гаранция, само когато вратите са монтирани от техните специалисти.

Според много от клиентите, най-добри са масивните каси. Ние, смятаме че те не са най-удачния вариант, защото именно при тях има възможност за промяна на линейните размери. Материалите като ПДЧ и МДФ са по-добри, защото са по-издръжливи във физическо отношение. Те могат да бъдат с различни покрития, като по този начин трудно ще се различат от естественото дърво.

Ако монтажът на вътрешните интериорни врати ще се прави в новопостроена сграда, тогава трябва да бъдем сигурни преди това, че всички стени и пода са сухи, и че по тях няма никаква влажност. Ако има влажност, трябва да се изчака и да не се поставят вратите, защото могат да се изкривят. Няма значение какви са и колко качествено са произведени, влажността не е добра за тях. Ако въпреки това, собственикът държи те да се поставят, тогава може да се оставят минимум за 1 седмица в същото помещение, за да се аклиматизират, като не се махат от оригиналната си опаковка. Едва след това, вратите могат да се монтират.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!