≡ Menu

Мултифункционално устройство 3 в 1

Във всеки бизнес или домашен офис необходимостта от принтиране, сканиране и копиране е ежедневна. Мултифункционалните устройства 3 в 1 са създадени за тази цел. С тях в едно устройство потребителите имат поне 3 или повече функции – принтиране, сканиране, копиране, факс. На пазара се предлага изобилие от продукти тип мултифункционално устройство 3 в 1 на различни производители и цени.
Мултифункционалните устройства на HP са доказани по качество, продуктивност, дълъг живот и цена. Те са едно от най-рентабилните и висококачествени решения в това направление.

Видове мултифункционални устройства

Устройствата могат да бъдат мастиленоструйни или лазерни.
Мастиленоструйният вариант на мултифункционално устройство 3 в 1 печата с мастило, което се впръсква от глави на цветни и черно-бели мастилени касети.
Лазерното мултифункционално устройство 3 в 1 използва тонер при печат, който се съдържа в тонер касети.
Винаги е препоръчително да се използват оригинални тонер и мастиленоструйни касети на фирмата производител за съответния модел. По този начин качеството на печат е гарантирано, елементите на устройството се запазват за по-дълго време, работят по-ефективно и животът на устройството се удължава.

Мастиленоструйно и лазерно мултифункционално устройство 3 в 1 – сравнение

Изборът на вида мултифункционално устройство зависи от работата, за която ще се използва.
При по-интензивен печат на графики и снимки по-подходящо е мастиленоструйното мултифункционално устройство 3 в 1. Качеството на печат на изображения / снимки с мастиленоструйни устройства е най-добро и видимо се различава от качеството на печат на снимките с лазерно устройство.
С мастиленоструйния вариант се възпроизвежда еднакво високо качество както на обикновена хартия, така и на матирана, твърда или гланцирана хартия.
Ако мултифункционалното устройство 3 в 1 се използва главно за офис работа и ще се отпечатват или преснимат текстове и графики, по-доброто решение е лазерното мултифункционално устройство. Отчетливият текст, излязъл от лазерен принтер, както и скоростта на печат водят по качество и ефективност пред всеки друг вид устройство.
HP предлага и добри мастиленоструйни устройства 3 в 1, подходящи за текстови печат.
Лазерните мултифункционални устройства са направени за голям обем от отпечатани страници. Капацитетът им на принтиране е до 10 000 страници на месец. Мастиленоструйните устройства са с капацитет до 1000 страници. Ако месечният обем на работа е в тези граници, това устройство изглежда по-подходящ вариант.
С мастиленоструйните устройства обаче, в сравнение с лазерните, инвестицията изглежда малка като начало, но в последствие води до дългосрочно висок разход в бюджета за консумативи.

Някои мултифункционални устройства на HP, както лазерни, така и мастиленоструйни, се предлагат с касети с възможности за голям брой печатни страници, вместо ниска стойност на принтиране. Повечето лазерни принтери се използват главно за черно-бял печат, което поддържа ниски разходи за тонер.
НР предлага и добри цветни лазерни мултифункционални устройства, но качеството на печат, особено върху твърда или гланцирана хартия, при тях е по-ниско в сравнение с това на мастиленоструйните устройства.
При тонер касети с възможности за по-висок брой печатни страници са необходими по-малък брой касети за работа. А разликата в цената за закупуване на касетите е твърде малка. Това прави този избор по-изгоден.

Computer-store.bg предоставя богат асортимент от мултифункционални устройства и офис техника на HP, както и на други световни лидери в производството на всякакъв вид печатащи устройства – Brother, Xerox и др. Онлайн магазинът предлага над 90 модела лазерни мултифункционални устройства 3 в 1, които може да разгледате тук.
Магазина предлага и над 50 модела – мастиленоструйни принтери. До всички точки на страната доставката е безплатна.
Поръчки могат да се направят по всяко време на денонощието. На разположение на клиентите са професионални консултанти, които приемат запитвания и поръчки по телефон, имейл или онлайн съобщения. Начините на плащане с според желанието на клиентите – в брой при доставка или по банков път.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!