≡ Menu

Коли за скрап

Едни автомобил, колкото и вярно да служи в един момент спира да работи и поддръжката му става неизгодна. В този момент вие можете спокойно да го предадете за скрап. Трябва да знаете, че предаването на колата за скрап не е лоша инвестиция, има случаи в които това е много по-изгодна сделка от колкото да се опитвате да я продадете на някой друг. Обикновено коли за скрап са коли които са извън движение (на трупчета) или такива претърпели катастрофа и възстановяването им е нерентабилно.

Това което се случва с колите предадени за скрап е, демонтиране на всички пластмасови елементи от купето като фарове, табла огледала и др. Първото, което се прави е премахване на всички видове течности, като се почне от източване на резервоара и се стигне до фреона на климатика, течности за чистачки, антифриз, масло и др. Също така биват премахвани всички стъкла на автомобила. Биват премахвани акумулатора и др. батерии в колата. След като бъде подготвен автомобила за скрап, той може да бъде пресован ако е необходимо да се транспортира с други автомобили до мястото където ще бъдат нарязани преди да бъдат претопени.

Рециклираното на коли скрап е именно процес, който спомага на природата да се запази по-чиста и да използваме нейните ресурси повторно. Именно използването на ресурсите и многократно спомага за използването на по-малко химикали за производство на метали от металните руди.

Това което е хубаво да се знае за фирмите занимаващи се с тази дейност е че те идват на място и извозват автомобила ви със собствен транспорт, издават необходимите документи за дерегистрация пред КАТ и съответно плащат на место уговорената сума пари за вашата кола. Цента може да варира много, но най-често и в най-голяма степен тя се определя от тежестта (теглото) на автомобила ви. Цените започват от около 200-300 лв. и могат да достигнат хиляди за тежки камиони.

{ 1 comment… add one }
  • Ивайло 19.04.2016, 8:57

    Добре че се вдигна шум покрай изкупуването на коли за скрап защото бяха превзели паркоместата покрай блоковете особено в големите градове. Сега вече е по-добре. Няма грозни гледки на разпадащи се автомобили, но за жалост все още се виждат тук там…

Leave a Comment

error: Content is protected !!