Коли за скрап

Posted on

Едни автомобил, колкото и вярно да служи в един момент спира да работи и поддръжката му става неизгодна. В този момент вие можете спокойно да го предадете за скрап. Трябва да знаете, че предаването на колата за скрап не е лоша инвестиция, има случаи в които това е много по-изгодна сделка от колкото да се опитвате да я продадете на някой друг. Обикновено коли за скрап са коли които са извън движение (на трупчета) или такива претърпели катастрофа и възстановяването им е нерентабилно.

Това което се случва с колите предадени за скрап е, демонтиране на всички пластмасови елементи от купето като фарове, табла огледала и др. Първото, което се прави е премахване на всички видове течности, като се почне от източване на резервоара и се стигне до фреона на климатика, течности за чистачки, антифриз, масло и др. Също така биват премахвани всички стъкла на автомобила. Биват премахвани акумулатора и др. батерии в колата. След като бъде подготвен автомобила за скрап, той може да бъде пресован ако е необходимо да се транспортира с други автомобили до мястото където ще бъдат нарязани преди да бъдат претопени.

Рециклираното на коли скрап е именно процес, който спомага на природата да се запази по-чиста и да използваме нейните ресурси повторно. Именно използването на ресурсите и многократно спомага за използването на по-малко химикали за производство на метали от металните руди.

Това което е хубаво да се знае за фирмите занимаващи се с тази дейност е че те идват на място и извозват автомобила ви със собствен транспорт, издават необходимите документи за дерегистрация пред КАТ и съответно плащат на место уговорената сума пари за вашата кола. Цента може да варира много, но най-често и в най-голяма степен тя се определя от тежестта (теглото) на автомобила ви. Цените започват от около 200-300 лв. и могат да достигнат хиляди за тежки камиони.


One thought on “Коли за скрап

  1. Добре че се вдигна шум покрай изкупуването на коли за скрап защото бяха превзели паркоместата покрай блоковете особено в големите градове. Сега вече е по-добре. Няма грозни гледки на разпадащи се автомобили, но за жалост все още се виждат тук там…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *