≡ Menu

Какви видове заключващи системи за блиндирани врати съществуват?

Сред всички критерии, които трябва да спазите при гарантирането на сигурността на дома, най-важният е избора на добрата заключваща система. При този избор, консултацията със специалист е задължителна. По-съвременната заключваща система гарантира и по-голяма сигурност на дома ни. В търговските вериги се предлагат различни модели ключалки, които могат да отговорят на всеки вкус и предпочитания за начина на заключване и сигурността, която желаем да ни гарантират. Сега ще се спрем конкретно на това разнообразие от заключващи системи.

Да започнем от водещото в търсенето на заключваща система – гарантираната сигурност. Заключващите механизми за блиндирани врати са три основни вида:

  • С катинар;
  • Вградена заключваща система;
  • Брава с патрон.

Ще разгледаме подробно и трите начина на заключване, за да можем да ви насочим към най-подходящата за вас система.

Първият начин на заключване – с катинар, е известен на всички и се използва от векове. Той не е много надежден, но може да бъде използван при нужда от заключване на не толкова важни места, като блиндираната врата. С катинара можете да заключите гаража, мазето, склада или тавана, но не рискувайте да го използвате за входната врата на дома си. Той може много лесно да бъде разбит.

Бравата с патрон е значително по-сигурен метод за заключване от катинара. Всеизвестно е, че бравите се монтират много лесно и няма начин да се наруши целостта на вратата.

Най-надеждният и сигурен начин на защита и заключване е вградената заключваща система. Това е предпочитан метод при вратите за дома и офиса. Тук по-голямата сигурност идва от скрития механизъм. Като най-надеждно съчетание за защита на дома се посочва металната врата с вградена заключваща система. Това съчетание ще ви донесе много спокойствие.

Добре е да не рискувате сами, монтирате този вид заключваща система. Тя е по-особена и има опасност да оставите патрона да стърчи от крилото, което може да изкуши крадците и те без усилие да проникнат във вашата крепост.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!