≡ Menu

Грижи за здравето на зъбите

Механичното всекидневно почистване на зъбите винаги е било най-значимото средство в борбата с бактериалния биофилм. Хранителното съобразяване помага, но е напълно незадоволително. Пълнозърнестият хляб, млечните продукти, морковите, целината и ябълките повишават рН в устната кухина или я неутрализират. Тестените продукти и захарта благоприятстват за намаляване на рН и появата на кариес. Шоколадовите луксус миксове и непълнозърнените закуски, с които се подсилвате между храненията, са враг номер едно на вашите зъби и венци. След тях вие обикновено не разполагате с необходимите механични средства за почистване.

Грамотни ли сме наистина относно точния начин за това как да се защитаваме от невидимите бактерии? Всеки знае, че оптимизирането на миенето изисква поне три пъти на ден. Неправилното миене, неглижирането водят не само до лоша хигиена, но и до най-нежелателната диагноза – парадонтит. В междузъбните пространства продължително са се възпроизвеждали бактерии. Трайно настанили се те не могат да се почистят с обикновена четка, а налагат намеса на интерденталната спираловидна четка, веднъж дневно.

Тези четки, са в ерудицита на специалист в дентална клиника, техните цветове са съотнесени към размера, за улеснени на лекуващите се. Доверете са на фирма, която от 1991 г. се занимават с тази практика. Най-малката е с размер 0.4 мм. Не се опитвайте да се спрете на вид и размер по ваша преценка. Зъбните конци са по-конвенционална техника за почистване зоната между два зъба и венеца и до нея се прибягва само, ако няма друга алтернатива.

Внимателно избирайте четката и я съхранявайте на стерилно място. Сменяйте я редовно – на 2 месеца или ако усетите че се амортизира. Ако страдате от парадонтит, внимавайте в частта на косъмчетата, в четката ви да няма гума или силикон, за да не травмирате венеца. Полагайте усърдно и търпеливо грижи за вашето здраве, за да може зъбите и венците ви да ви се отплатят по същия начин. Това рано или късно ще стане, бъдете сигурни.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!