≡ Menu

Гост автори

Предлагаме ви, 9 абсолютно безплатни златни мини за гест блогинг

Блоговете за гост автори понесоха няколко удара напоследък, но въпреки това продължават да са популярен метод, за получаване на връзки “линкове”, повишаване на информираността на вашето съдържание и бранд и получаване на трафик към вашия сайт. Разликата е че, тези дни, вашият гост пост е по-добре да бъде уникален от колкото да не е.
Първата стъпка за успешен гост блог е често най-трудната – намирането на подходящите уеб сайтове. Всичко зависи от вашите цели. Някои блогъри ще се фокусират върху новите отношения при създаването на гост пост. Други блогъри ще са в ангажирани с масови акции при създаване на съдържание.
Първо, да авторите трябва да идентифицират своите цели за гост публикуването. След това се опитайте да се ориентирате в следните девет ключови метода и инструменти, за да ви е по-лесно да намирате подходящите уеб сайтове, които да съответстват на вашите бизнес цели.

Гост автори

Гост автори

1. Заявка за авторство
Да кажем, че сте се идентифицирали някои влиятелни за вашата индустрия гост автори.
Търсейки в Google ще в намерите блоговете, където тези влиятелни автори са писали.

Влиятелните блогъри обичат да участват със статии в блогове, където те ще получат най-големите предимства, като трафик, читатели и др. Те често са силно доста търсени и конкурентни сайтове.

2. Блог коментари
Блог коментари са не само добър източник за връзка, но и за авторитет. Те могат също така да се използват за намиране на възможности за гост авторство.
Използвайте свой ​​собствен блог и отделете време да се върнете в някои стари постове, които са имали добро количество коментари и трафик. Проследете умните коментатори обратно към техните блогове. Дали са качествени сайтовете? Би могло някои от тях да бъдат добър източник за гост блогинг? Те вече са поне малко запознати с вашия сайт, което е чудесно начало на една ползотворна връзка.
На друг блог намерете сайт във вашата ниша, който има голям брой мнения и коментари относно на последните си постове. Вижте дали те отговарят на вашите критерии. Идентифицирайте активни, интелигентни коментатори, които имат собствени блогове, тези които нямат не просто го правят за изграждане на връзка, а в същност искат да участват в общност. Това са хората, които искат да се ангажират, ангажирайте се с тях, отговаряйте на коментарите им.

3. Сътрудник в Google+
Повечето активни блогъри имат Google+ страници, които те използват, за да се провери тяхното авторство.
Ако се интересувате от специфичен набор от влиятелни блогъри, добавете ги в кръговете си. След това не забравяйте да погледнете в Google+ страница, за да видите на кои интернет страниците публикуват.

Бонус : За много индустрии, Google+ все още е назад, което прави по-лесно улавянето на потенциални гост автори и добри източници, отколкото в други мрежи.

4. Allmytweets
Тези, които публикуват постове в блогове вероятно ще се уверят, че останалите знаят за това. Как? Чрез споделяне на мнения на социални платформи като Twitter.
С AllMyTweets, можете да гребете през последните 3200 Twitter публикации на и да откриете възможности за гест блогинг. Потърсете името на автора, който ви интересува в Tweeter и ще видите последните му публикации, те ще ви дадат много нова информация и възможности за гост авторство.

5. RSS Feeds
Сайт с голям брой на абонатите показва силна читателска аудитория и общност, което е добър знак и добра перспектива за гост блогинг.
Ако броя на абонатите е във вашите основни критерии, можете да пробвате уреда за търсене Instant RSS за да ви помогне.
Въведете вашата ниша / ключова дума в лентата за търсене и ще видите списък с блогове класирани според броя на абонатите.

От тук, търсене на Google сайта и преценете дали той приема нови гост автори и в какви насоки.

6. Форум профили и сайтове за запитвания
Членовете на форуми и сайтовете за запитвания, често имат свои собствени блогове, много от които биха могли да бъдат добри перспективи за гости блоговете.
Целете се в най-активните членове на дадена общност, тъй като те ще бъдат най-възприемчиви, а също и ще са най-склонни да насърчават всяко съдържание, което в крайна сметка е обменено с тях. В процеса на проправяне на път, може също да си изградите взаимни връзки, чрез споделяне на съдържание.

7. За нашите страници
Много често посвещаващи страницата потребители на някой сайт или фирма се идентифицират като работещи в дружеството с биографии и социални профили. Тези страници изпращат сигнали на общността, че има екип, който работи зад компанията и това ще направи хората по-привлечени към марката, особено ако може да се види как тези членове на екипа си взаимодействат и се ангажират с техните клиенти.

Ако те са се насочили към определен блог или са писали там в миналото, по-нататъшно разширяване на вашия списък на перспективите за гост автори в блога могат да се разширят като проверите за страницата, за да идентифицирате отделните членове на екипа, които управляват собствените си блогове.
Тогава е много по-лесно да се достигне и до друг член на екипа, ако вече имате връзка със сайта.

8. Споменаване на бранда
Ако знаете, че най-малко един целенасочен сайт, ще бъде добър за гост постове, разширете перспективите си с този прост начин за търсене на нова златна мина, която се фокусира върху разкриването на други блогове.

Чрез Google можете лесно да проверите линковете които сочат към определен блог и да видите много резултати за мнения, коментари, интервюта, ревюта и т.н. След това единствената ви задача е да идентифицирате най-добрите и да се свържете с тях.

9. Twitter списъци
Един от най-добрите инструменти за търсене и проучване на изграждане на връзка и гост блоговете е също един от най –игнорираните, имам предвид Twitter. Тази социална платформа позволява на хората да създават списъци на всички видове теми – включително и на любимите си блогъри на почти всеки въпрос и тема. Не е лошо място за търсене на перспективи за гест блогове.

Когато намерите списък, който е в съответствие с интересите ви, опитайте чрез него да намерите членове, които имат блог или връзки в техния Twitter профил. Посетете обещаващи уебсайтове, за да се види дали те са подходящи за вашите цели.
Тези дни, гост блог постовете трябва да бъдат по-добри от всякога, за да имат стойност. За да се запазите фокуса си върху това, което е най-важно – създаване на най-високото възможно качество на съдържанието – използвайте тези ресурси, за да направите намирането на възможности за гости блог малко по-лесно.

Приятно гост блогване.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!