≡ Menu

Как да облицоваш с плочки малката баня

Банята често е възможно най-малкото помещение в дома ви, но все пак това е едно от вероятно най-важните места в къщата. Не трябва просто така да се примирявате с тясната баня, а можете да я покриете с плочки по начин, който да оптимизира пространството и да създава усещане за просторна баня, с която наистина можете да се чувствате горди.

Има различни техники, които бихте могли използвате, за да направите така, че вашата баня да изглежда доста по- просторна, като започнете от правилния избор при размера и стила на плочките и стигнете до самото поставяне- всичко това наистина може да повлияе върху възприемането на пространството във вашата банята.

Размерът определено има значение…

Всички ние добре знаем, че размерът винаги има значение, и поставянето на плочки за баня не е изключение!

Имаше време, когато експертите биха препоръчали винаги използването на по-малки плочки за по-тесни бани, но сега знаем, че многото линии, образувани от фугиране, при по-малки плочки могат да направят пространството да изглежда претрупано.

Използването на по-големи плочки може веднага да направи банята да изглежда доста по-голяма, но само ако не изискват изрязване, за да се поберат около ъглите или фитинги по средата. По-големите плочки за баня правят малките пространства да изглеждат големи, тъй като има по-малко фуги и по такъв начин намаляваме броят на линиите.

Въпреки това в баните, които имат фитинги, поставени близо един до друг, или много ъгли, по-малки плочки с подобен цвят на фугите са по-подходящи.

Помислете за стила на плочките за баня

Цветът и стилът на плочките могат да имат голямо въздействие върху усещането за пространството в банята. Добре известно е на всички, че светли цветове могат да направят едно помещение да изглежда доста по-голямо, а това е почти същото и що се отнася до плочките.

Изборът на светли плочки за баня с цветове като кремаво или бяло може да направи така, че една баня да изглежда веднага по-голяма, тъй като те отразяват светлината повече от тъмните цветове, давайки светло и просторно усещане за мястото. Ако искате да включите някои тъмни плочки, можете, но най-добре е да имате най-малко половината от плочките в светъл цвят, ако искате да увеличите усещането за пространство.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!