≡ Menu

Изкупуване на Непотребните вещи от кухнята

Време е да разчистете кухнята!

Освободете шкафове и рафтове, елементарните всичко излишно с тези лесни за следване съвети и правила за непотребните вещи в кухнята.

Преди да започнете организирайте уредите. Обърнете внимание на цялата наличност – съдомиялната машина, мивка, микровълнова печка, фурна, сокоизстисквачка, блендер, миксер, пасатор, чопър, кафемашина, хладилник и пр. Всички те могат да ви служат вярно, години наред, но и има момент, в които спират да работят. Направите чистка на всички електроуреди в кухнята, които отдавна пренебрегвате и за които все отлагате изхвърлянето.

Решения, Решения

С всеки елемент ще срещнете, че има толкова много неща, които все пренебрегвате. Всяко домакинство има уреди, които отдавна са заменени с по-нови или са спрели да функционират, а ремонтът им е оставен за неопределено време. Сега е момента да ги отделите по кашони и кутии и да повикате фирма, която изнася и изхвърля подобен род битова техника.

Прекратете безпорядъка:

Дръжте, продавайте или дарявайте. Важното е да вземете решение, чрез провеждане на всеки един въпрос: “Когато за последно съм го използвал”. Ако отговорът е “Никога!”, то лесно може да се сбогувате с кухненския уред.

Директното му заминаване в кошчето или за дарение или на разпродажба ще ви позволи да направите друго семейството щастливо.

Ако отговорът е “В рамките на последната година“, то с едно изключение може да обновите всеки един уред и инструмент за готвене с по-нов.

Когато сте отделили всички уреди и непотребните вещи от кухнята, завършете сортирането. Хвърлете на боклука, но не в контейнера, а дайте втори шанс! Ако не го използвате, то няма място във вашия дом повече. Обадете се на фирма, която да изнесе всичко старо и непотребно за вас.

Организирайте – изчистване на пространството, без прах и излишни уреди, които заемат много място ще имате повече уют и пространство за нови и креативни идеи.

Правете това винаги – винаги, когато прецените, че домът ви е затрупан, а вие самите имате усещане, че се задушавате в него. Това ще ви направи не само по-спокойни и уравновесени, но и морално удовлетворени от благото да дарите на хора, които се нуждаят от подобни вещи.

Време е да се приберете и да разчистете инструменти до следващата сесия.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!