≡ Menu

5 въпроса около хигиената в баня

Много хора смятат, че банята не заслужава подобаващо внимание и когато правят ремонт не отделят така необходимото време и средства за подбор на индивидуалности в интериора, както за останалите помещения. Тук обаче правят грешка. Банята е едно от лицата на дома и по нея можем да преценим много за домакините.

От тази фирма може да получите съдействие и помощ по много от настоящите въпроси. Ето и тях:

Навярно сте чували приказката, че хората се посрещат по дрехите, е по банята и тоалетната се преценяват стопаните на един дом. Ако тези помещения са поддържани безупречно подредени, стилизирани и чисти, значи стопаните са точни и дори леко педантични хора. Ако банята е в по-стара и дори занемарен вид, значи и хората, на които принадлежи тя са по-повърхностни и лекомислени.

  1. Болестите скрити в банята – всъщност в банята и тоалетната се събират най-много микроби от всяко едно друго помещение. Бактериите на това място са така разнородни и заразоносители на различни части от човешкото тяло. Ако дори една седмица бъде пропуснато хигиенизирането на мокрите помещения в един дом, микроорганизмите се разпространяват в двойни и тройни размери, а не след дълго, започват неприятните миризми, пожълтяващият цвят на всички повърхности и малко след това оплаквания от различно естество свързани със здравето.
  2. Какви зарази и болести може да донесе не хигиенизираната баня – болестите, които могат да се появяват в резултат на недобре поддържана баня са много. От гъбички по кожата на краката и ноктите, до проблеми с интимните части. Най-неприятното и опасно в заразяването с подобен микроб се крие във факта, че банята е с гладки повърхности – плочки и фаянс, а по тях най-лесно се разпростират подобни микроорганизми. Това уви не е всичко. Мухълът и плесента, в резултат на не проветряване на мокрите помещения могат да провокират бронхит, астма или алергични пристъпи. Не на последно място остават вирусите, които не пощадяват никой и са на лице във всеки сезон. Банята е едно от местата, където всеки влиза от вън, за да се измият, преди да продължи към вътрешността на дома. По бравата и крановете на мивките остават всички паразити, които внасяме от вън, включително сезонните вируси. Всички тези места изискват стриктно дезинфекциране.
  3. Колко често трябва да се прави профилактика в мокрите помещения – почистването също е вид профилактика и то трябва да се извършва най-малко един път седмично. В случай на вирусен сезон или болен в дома и по 2-3 пъти на седмица. Профилактика на тръби и канализация се налага поне един път на 5-6 месеца.
  4. Кои елементи задължително трябва да присъстват в интериора на бани – освен тези, които изграждат интериора и са в помощ за обслужването в баните е важно винаги да имаме препарати за различните части от мокрото помещение, включително предпазни мерки за боравене с тях – ръкавици.
  5. Какво да правим ако изникне проблем с банята – Намерете ВиК услуги, които са на разположение 24/7/365.
{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!