≡ Menu

Кои детски стоки са за предпочитане – дървените или пласмасовите играчки?

Когато става въпрос за децата му всеки родител иска да избере най-доброто за тях. Безспорен е факта, че на пазара се предлагат много и различни пластмасови играчки с добро качество, но най-сигурни и безвредни си остават детските играчки изработени от дърво. Консултантите от най-големия онлайн магазин за детски стоки, споделят че според направено световно проучване повече от 85% от предлаганите детски играчки са изработено от пластмаса. Това наистина е тъжно, тъй като дървените са много по-безопасни от пластмасовите детски стоки.

В боята често се съдържа различно количество олово, както и други вредни материали, които поставят в опасност здравето на нашите деца. Това важи особено за малки деца и бебета, които тепърва опознават света и с голямо желание поставят всичко, което хванат в устата си.

Дори, ако помислим и сравним здравината и устойчивостта на двата материала – отговорът е повече от ясен: дървото надделява по здравина.

Онлайн магазин за детски стоки ни приканва да направим едно сравнение между двата материала използвани за направата на бебешки стоки.

Ако случайно настъпите детска играчка изработена от пластмаса съществува голям шанс тя да се счупи или да се напука по ръбовете, което може да бъде опасно за вашето дете. Така любимата дървена играчка може да бъде предавана поколения наред и да остане все така занимателна и интересна.

Дървените играчки насърчават децата да използват своята креативност, когато играят с тях. На пазара се предлага голямо разнообразие от детски дървени играчки, според възрастовата граница на детето.

Мнозина смятат, че е по-добре да купуват пластмасови играчки заради ниските ценови стойности. Но това не винаги е така, много по-евтините са играчките изработени от некачествена пластмаса и тези, които не отговарят на условията за безопасност.

Добре е да знаем още, че дървото е естествен материал, който може да бъде подложен на рециклиране. Това означава, че ако играчката бъде счупена и изхвърлена тя няма да застраши и замърси околната среда.

Играта е съществена част от обучението и емоционалното развитие на детето. Избора ви на детски стоки и играчки можете да бъде значително по-лесен, ако го направите като се съобразите с възрастовата граница на детето. Предлаганите модели са много и включват градивни елементи, пъзели, кухненски елементи, инструменти и работилници, детски центрове и други.

Едни от най популярните дървени играчки в онлайн магазин за детски стоки са:

Музикална количка за бутане

детски стоки - дървени играчки за бутанеПодходяща за деца от една до три години. С нея прохождането на вашето дете ще се превърне в истинско занимателно приключение. Включва лабиринт за проследяване, ксилофон, подвижни блокчета. Изработена от красиви и пъстри цветове.

 

Детска дървена люлка

Детски стоки - дървени люлкиПомните ли тези люлки от вашето детство? Люлката е произведена от дървен материал и синтетично въже. Подходяща е за използване за деца над 3 години, като максималното натоварване трябва да е до 35 кг.

 

Кубчета за сортиране

детски стоки - кубчета за сортиранеДесет блокчета с различни форми и цветове ще заинтригуват детското внимание. Това е една от най-популярните детски стоки защото умело насърчава уменията на децата да разпознават цветовете и формите, като активно използват своето зрение и ръчички.

Още качествени и безопасни детски стоки можете да откриете при нас.

{ 1 comment… add one }
  • Иванка Христова 13.06.2013, 8:11

    С две ръце заставам зад дървените играчки, но дървени играчки натурални без да са боядисани понеже боята много по лесно се отделя от дървото от колкото от пластмасата.

Leave a Comment

error: Content is protected !!