≡ Menu

Каква работа да търсим в чужбина?

Мечтата на повечето нормални хора е да завършат образованието си, да започнат работа по специалността си и да се развиват в областта, за която са учили. Да, но не винаги се получава така, особено в днешни времена на финансова криза. Търсенето на работна ръка се сви поради закриването на доста фирми, а други поради финансови загуби съкращават персонала. В такава ситуация хората все по-често търсят решение за своите проблеми в чужбина. Все по-често се забелязват сайтове които предлагат работа в чужбина.

Ако сте решили да заминавате на студентска бригада в САЩ е хубаво да се информирате предварително дали ви е осигурена работата. Шансът да си намерите след като сте там е минимален. Друго важно условие, за да пребивавате в САЩ е да имате осигурена квартира. Колкото по-рано я осигурите, толкова по-евтина ще бъде тя. А както знаете квартирите там са доста скъпи условията не са удовлетворяващи. При положение, че сте си осигурили работа за около седем долара на час, задължително потърсете втора такава, защото ще ви е трудно да се издържате само с една работа. Добре е да се свържете с някой ваш познат, който е бил вече там и може да ви помогне за намирането на втора работа. Обикновено длъжностите, които може да заемате като сте на бригада в Щатите са сервитьор, спасител, продавач, екскурзовод, служител в увеселителен парк, чистач и други. Най-добре платените са чистачите и спасителите, а сервитьорите получават добри бакшиши и безплатна храна.

Ако сте избрали да прекарате лятото с работа в Англия е добре да знаете, че в повечето случаи става въпрос за тежка селскостопанска работа. Друга важна подробност е владеенето на езика. Там не е задължително да говорите английски, тъй като повечето служители са източноевропейци. Предпочитаните длъжности там са шофьор на трактор и други селскостопански машини и в цеха за пакетиране.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!