≡ Menu

Изработка на лого професионални измерения

Изработка на лого е важен момента за една фирма. Той несъмнено е от моментите, който не бива да бъдат пропускани или прескачани, изграждайки имиджа на една компания. Затова темата за дизайна и изработката на едно лого е толкова актуална постоянно и информацията по нея в мрежата е с купища. Въпреки това точна формула за изработката на едно добро и професионално изградено лого няма. Съветите за опростеност от към дизайн, минимализиране на изразните средства и въплъщаване на главната идея на фирмата са изключително полезни, но никой не ни казва как да ги постигнем. Това няма и как да стане, защото процеса по създаването на лого е много индивидуален на първо място и второ нищо уникално не се ражда по схема, а от собствени наблюдения и заключения!

Въпреки индивидуалността на процеса по изработка на лого, той си има измерения от към професионална гледна точка, които е добре да спазим. Тези измерения могат да бъдат формулирани в няколко изречения и те са:

  • Винаги определяйте посланието, което ще въплътите в логото първо!
  • Цветната палитра е тази, която може да направи едно лого страхотно, но може и да го съсипе!
  • Винаги изработвайте логото си така, че да може да се разбира посланието му със сигурност!
  • Изработеното лого трябва да е изключително адаптивно. Това ще рече, че няма да има нужда от промяна за всеки носител, на който ще бъде имплантирано!
  • Не допускайте креативната ви страна да ви подведе в посока, която ще направи дизайна ви прекалено усложнен и нечетлив!

Когато постъпваме с професионализъм към изработка на лого, то несъмнено дизайна ни ще бъде без времеви и няма как да е по друг начин. Само един дизайн на лого прекрачил границите на времето, може да оцелее с годините и дори да стане още по-уникален и запомнящ се. Голяма разлика между класически и без времеви дизайн на лого няма, но все пак класическото лого е това, което може да излезе от групата си и да устои на времето. То отново е това, което може отново да се имплантира в класическата група лога и чрез своята променливост да оцелее години наред.

Ето и няколко съвета, как да направите класически дизайн на лого:

Винаги се съобразявайте с имиджа, въздействието и посланието на компанията, за която изработвате логото.

Никога не подценявайте адаптивността! Логото трябва да изглежда еднакво добре, както в цвят, така и в черно бял вариант.

По-малко се фокусирайте върху индустрията, в която оперира фирмата, за която изработвате логото. Ако го направите, логото ви никога няма да надскочи границите на тази индустрия и ще остане ограничено.

Не подценявайте силата на марката. Една марка сама по себе си е оригинална идея, която е приела глобални мащаби. Затова мислете, за логото, като за глобално изграждане на марково лице, на една фирма.

Винаги изразявайте своя собствен стил при изработка на лого дизайна. Така ще постигнете най-добрите резултати, като изразите вътрешната си естествено изразена креативност!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!