≡ Menu

Знаете ли какво представлява хиаталната херния?

Много хора не са запознати с това, какво представлява хиатална херния. Хиатус е отвор в мускулната стена /диафрагмата/, която разделя гръдната от коремната кухина. Херния /изсипване/ се появява тогава, когато част от орган или тъкан, преминава през отвора. Това заболяване се среща често и съществува в две разновидности.

Плъзгаща хиатална херния – това е най-разпространения вид. Това се получава, когато част от хранопровода и част от стомаха се преплъзват през кухината на диафрагмата.

Параезофагеална хиатална херния – това състояние е по-рядко срещано, но е по-опасно. То представлява преминаване на част от стомаха в хиатуса, при което е възможно да се получи приклещване на органа. Това може да предизвика прекъсване на кръвния поток към стомаха и поява на тежки усложнения.

Хиаталната хернизация може да бъде причинена от отслабване или твърде голям натиск върху хиатус или в резултат от нараняване. Тютюнопушене и възрастта на пациента също са фактор, който причинява появата на това състояние.

Симптомите на хиатална херния включват: парене за гръдната кост и болка в гърдите, които могат да бъдат подобни на симптомите на киселинен рефлукс. В някои случаи лекарят може да препоръча опрация за лечение в случай на поява на това заболяване. Най-добрия начин да намерите и изберете природно лечение или лекарство е да се поинтересувате, кои естествени средства са помогнали на други хора. Вижте списък на някои от тях, които са с доказан ефект.

–          Масло от иглика;

–          Сок от алое вера;

–          Естествени билки, включително: корен от женско биле, джинджифил, семена от копър;

–          Упражнения за изграждане на мускулите около слабото място. Въпреки това, трябва да се внимава, за да не се предизвика пренатоварване;

–          Терапия чрез масаж;

Въпреки всичко, преди да предприемете някои от горепосочените начини за лечение на херния, трябва да се посъветвате със специалист, за да се избегне появата на усложнения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!