≡ Menu

Здравословно хранене срещу висок холестерол

Слънцето вече се задържа по-дълго на хоризонта, денят става по-продължителен, първите птички чуруликат навън и сякаш пролетта чука на вратите ни. Природата се събужда за нов живот, а вие се чувствате недобре в кожата си.

Търсите начин да свалите бързо излишните килограми, но не знаете как. Съществуват хиляди диети за отслабване, но като, че ли в последните години загубихте вяра в тях. Доверете се на медицината и потърсете правилните хапчета за отслабване.

Според специалистите поддържането на нормални нива на холестерола ще покачи тонуса и ще помогне в борбата с излишното тегло. Ето как:

Препоръчителната граница, до която трябва да достига лошия холестерол е 3,1-5,5 ммол/л.

Храните, които понижават LDL холестерола са лесна и достъпна храна за ежедневна консумация. Често те са съставки включени и в някой хапчета за отслабване. Така например джинджифилът, освен подправка, спомага за правилната циркулация на кръвта. Два моркова приемани ежедневно, половин чаша бобени храни, грозде или ½ грейпфрут могат да понижат нивата на лош холестерол в продължение на няколко месеца и то с до 20%. Препоръчва се намалена консумация на орехи и други ядки през този период, заради високите нива на калории в тях.

Съществуват и много видове хранителни добавки за контрол над холестерола. Така витамин С и витамин Е подпомагат положителния ефект на целия организъм. Хромът в количества от 400 грама, стабилизира кръвната захар, а чесънът пред на капсули, заменя дневната доза от скилидка чесън.

Здравословни заместители на бързото хранене са всички видове плодове и зеленчуци. Специалистите съветват дори при прием на хапчета за отслабване да се спазва здравословен режим на хранене. Така вегетарианската пица, вегетариански сандвич или италианска паста със зеленчуци ще подобрят метаболизма, ще доставят нужната доза витамини на тялото и ще намалят нивата на лош холестерол. Хамбургерите може да са вкусни, но не бива да се забравя, че са пълни с много сосове, от които се пълнее. Така майонеза, кетчуп, горчица могат да бъдат заместени с домати, лук, зеле, зелена салата. Важно е от самото начало на пролетта да привикнете към здравословната храна, съчетана с хапчета за отслабване. Салати, супи, чайове, плодове и зеленчуци са идеалният начин това да стане.

Дори вече да сте на терапия с хапчета за отслабване, не забравяйте да включите здравословното хранене в графика си. Отделяйте и поне 30 минути на ден за физическа активност – ходене пеш, изкачване на стълби, аеробика, плуване, танци или това, което ви се отдава най-добре и ви кара да се изпотявате.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!