≡ Menu

Защита от насекоми – как да предпазите бебето си от ухапвания от комари

През летния сезон, семейството ви има повече време за разходка на открито. Въпреки това, не излагайте особено вашето бебе на ухапвания от комари и други насекоми, които предизвикват сърбящи обриви по кожата. Този вид вредители са известни с пренасянето на сериозни заболявания като енцефалит, малария и заразяване с вирус наречен „Западен Нил”. Ето някои съвети, чрез които можете да предпазите бебето си от ухапвания.

Защита от насекоми е проблем, който е подробно описан и може да ви даде полезна информация за справяне със ситуацията. Въпреки това, тук ще ви дадем някои полезни съвети които ще ви предпазят от неприятните нашественици.

Първо и преди всичко, не водете бебето си на места, където има голяма концентрация на комари. Това са най-вече места със застояла вода, езера, гори, цветни градини, както и паркове. Проверете, кои препарати против насекоми са безопасни за детето. Лекарите съветват родителите да използват репеленти, които съдържат само 10% DEET /най-ефективния химически репелент за бебета, особено за кърмачета/. Въпреки това има репеленти, които съдържат други вещества като парабени, сулфати и др., но са ефективни в отблъскването на насекомите.

Преди да излезете от дома си, намажете добре кожата на бебето с препарат против комари. Облечете детето си с дрехи, които да покриват по-голямата част от тялото му. Установено е, че светлото облекло отблъсква комарите. Избягвайте разходките на открито по време на здрачаване или разсъмване, тъй като през този период на денонощието комарите са изключително активни. Можете да помислите за използването на мрежи против комари, специално приспособени за детски колички. Избягвайте използването на парфюми, лосиони, сапуни и ароматни масла, които привличат насекомите, особено когато носите бебето си с вас на открито. Можете да пръскате помещенията в дома си с инсектициди за премахване на вредителите. Съществуват няколко вида устройства, които се включват в електрическата мрежа и са с доказан ефект при защита от насекоми. Най-често те съдържат перметрин, който отблъсква комарите.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!