≡ Menu

Запознайте се с причините за поява на злокачествен тумор на гърдата

Заболяване като рак на гърдата предизвиква страх в повечето пациенти. Това е сериозно състояние, което е една от водещите причини за смърт сред жените. Въпреки, че е важно да се разгледат всички екологични и генетични фактори, злокачествен тумор на гърдата е заболяване свързано основно с начина на живот.

Затлъстяването след период на менопауза увеличава риска от поява на рак на гърдата. Съществуват и доказателства, че наднорменото тегло създава затруднения при откриването на туморите с помощта на физически преглед или мамография, въпреки че вече се използват и други методи за диагностика на болестта. Някои специалисти дори считат, че затлъстяването е отговорно за един на всеки седем смъртни случаи от рак при мъжете и всеки пети при жените.

Високо съдържание на мазнини в хранителната диета: Консумацията на повече мазни храни увеличава риска от карцином на млечната жлеза. Съществуват доказателства, които са установили че 32% от жените, които включват в диетата си храни с повишено съдържание на мазнини са с застрашени от поява на заболяването.

Алкохол: Въз основа на научни доказателства, консумацията на алкохол е свързана с развитието на злокачествен тумор на гърдата. Това може да увеличи до 30% смъртността от рак на гърдата сред жените след менопауза. Проучвания показват, че спирането на употребата на алкохол, може да противодейства на риска от заболяването.

Упражнения: Практикуването на физически упражнения около 30 минути на ден с умерена интензивност, играят важна роля в превенцията срещу карцином на гърдата. Оказва се, че по-голямата продължителност и по-голямата интензивност на упражненията може да допринесе още повече ползи за здравето.

Хранителни добавки: Много хора влагат много средства за закупуване на витамини и минерални добавки. Последните проучвания, обаче, са показали, че тези медикаменти не намаляват риска от много видове рак. Ето защо специалистите препоръчват природните хранителни добавки, получени от зелен чай. След употребата на вода, чаят е най-консумираната напитка в света и приема му в разумни дози се счита за безопасен.

Карцином на млечната жлеза е заболяване, което може да бъде лекувано, но най-добрия начин да се предпазите от него е здравословния начин на живот. Консултирайте се с лекар преди да предприемете някаква хранителна диета. Той ще ви насочи, кои храни са най-подходящи за вас.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!