≡ Menu

Разстройство – как да се справим с това състояние?

Разстройство е много често срещано състояние, което може успешно да бъде преодоляно с помощта на някои билкови средства. Съществуват множество лекарства за лечение на разстройство, но често те предизвикват странични ефекти, като запек и чревни проблеми. Билките могат да помогнат за облекчаване на симптомите и да подобрят състоянието на целия храносмилателен тракт.

  Причините за разстройство могат да бъдат от различен характер. Някои лекарства често предизвикват диария, като това са антиацидите. Те съдържат магнезий и поради тази причина, трябва да се избягва приема на този вид медикаменти поне за една, две седмици. Състояние на разстройство може да доведе до загуба на значителни количества вода и соли. В повечето случаи проблема изчезва от само себе си, но въпреки това ако симптомите продължават по-дълъг период от време, организма може да се дехидратира. При такъв случай, трябва да се направи спешна консултация с лекар. При пристъп на разстройство количеството на калий в организма значително намалява. Ето защо е важно да се ядат храни като банани, или хранителни добавки със съдържание на калий.

При поява на диария, уринирането е по-рядко и е придружено с парене. Пулсът е забавен и като цяло пациента изглежда блед и изтощен. Не позволявайте на това състояние да продължи твърде дълго! Започнете лечение независимо дали случаят на разстройство е по-лек или тежък. Докато активния въглен е добро средство за спешни случаи, пробиотични добавки са ефективни в дългосрочен план. Макар, че те могат да имат незабавен ефект, най-добре е да се приемат като част от хранителния режим. „Добрите бактерии” съдържащи се в пробиотиците са клинично доказани, че помагат за стимулиране на имунната система и помагат при борбата с бактериални, вирусни чревни инфекции и разстройство.

Кафяв ориз и препечен пълнозърнест хляб са традиционни средства за лечение на разстройство. Тези храни осигуряват енергия на организма и хранителни вещества за преодоляване на чувството на слабост, както и подобряване на консистенцията на изпражненията.

Джинджифилът също помага за облекчаване на симптомите на диария, особено на стомашните спазми и болки. Той може да се приема под формата на чай или капсули. В случай на разстройство трябва да се пият много течности, като в същото време да се прекрати консумацията на алкохол и кофеин. Напитки произведени от джинджифил и моркови са полезни при лечение на диария. Избягвайте употреба на ябълков сок, тъй като той ще влоши състоянието.

Препоръчително е да консумирате повече банани, които компенсират загубата на калий и риба и рибено масло, които ще осигурят незаменими мастни киселини. Те помагат не само при лечение на разстройство, но и поддържат здравето като цяло. Стипчиви храни като нар, рожков и танина съдържащ се в черния чай помагат за поддържане на баланса на витамините и минералите необходими за доброто здраве и премахване на чревните проблеми свързани с диарията.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!