≡ Menu

Разширени пори на лицето – топ 5 инструмента на разположение в ефективната борба

Порестата дерма е проблем за много хора. За нея трябва да се отделя достатъчно време и пак може да се окаже цяло бедствие при собствениците на мазна и нормална кожа.

Много трудно могат да се изгладят разширени пори по лицето с обикновен подход, а много дами не могат да си позволят скъпите салони с лазер и полиране с диамант.

Разширени пори по лицето – физиология

В микроскопичен мащаб представляват дупки, през които се излива себум. Особено интензивно се проявява при мазна кожа на лицето и най-често, започва в юношеска възраст, когато настъпват хормоналните промени в организма.

Редовното почистване на кожата е задължителна процедура, ако имате разширени пори. Много е важно да се почиства нежно мръсотия и да се дезинфекцират, места, където има рани.

Друга причина за разширени пори на лицето е остаряването на организма. С възрастта, кожата, без полагане на дължимата грижа, удължава порите. Затова е много важно в този момент да започнете да използвате козметика с колаген, която стяга кожата и порите.

Как да се отървем от разширени пори?

Лидери сред наличните средства са atache ексфолиантите за лице, както и някои топ 5 инструмента за справяне:

5-то място заема маска с кисело мляко

Разбъркват се в 100 гр. кисело мляко, щипка сол и 10 грама на картофено пюре. Поставя се върху почистено лице дебел слой в продължение на половин час. Изплаква се с топла вода, и след това се прилага сметана.

4-то място се пада на маска с яйчен белтък

Отделете жълтъка от яйчен протеин и добавете 3 мл прясно изцеден лимонов сок. Нанесете върху почистена кожа в продължение на половин час. Тази маска не само стяга порите, но и се бори с пигментираната и увиснала кожа.

3-то място е маска с глина

Тази маска е добра, защото едновременно чисти и свива порите. Ефектът трае до следващото почистване. Разбъркайте 10 гр. бяла глина, 5 мл. прясно изцеден сок от моркови и 3 капки прополис тинктура. Нанесете няколко слоя на кожата, когато изсъхне, изплакнете с топла вода.

2-ро място се пада на краставица и овесена каша маска

Смесете 10 мл. пресен сок от краставица и 10 гр. овесени ядки, предварително смлени на брашно. Нанесете за почистване на кожата и масажирайте малко проблемните места. Изплакнете след 30 минути.

Не забравяйте, че за да се измие кожа с разширени пори, трябва да се ползва салицилов сапун.

1-во място се пада на маска с лимон

Лимонът е несравним лидер в борбата срещу проблемната кожа. Той не само ги почиства, но дърпа добре, не източване. Добавете смес от 10 мл. мляко кисело мляко плодов сок ½ лимон. Нанесете върху кожата за 15 минути и изплакнете с топла вода.

Подобен ефект се получава в козметиката с янтарна киселина, същата киселина, като лимон. Човек може просто хомогенизира няколко таблетки с вода и да прилага върху кожата с разширени пори на лицето за 15 минути. Изплакването става само с топла вода.

Вижте и защо и как да използвате стягащ серум за лице.

На добър час и успех на всички в борбата с разширени пори!

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!