≡ Menu

Разберете признаците за предстоящ астматичен пристъп

Пристъпите на експираторен задух рядко се получават без предупреждение. Познаването на признаците на предстояща атака могат да ви помогнат в предотвратяването и. В действителност, вашето бързо вземане на мерки дори може да спаси живота ви.

Ранните предупредителни за приближаващ астматичен пристъп

  • Липсата на апетит, главоболието, кашлицата и умората често се появяват преди получаването на бронхоспазъм.

  • Проблемите със съня също е сред типичните симптоми на пристъпен задух

  • Появата на тъмни кръгове под очите и по-малката толерантност към упражненията също се считат за типичен признак за приближаваща бронхоконстрикция.

Постоянна кашлица

Според специалистите занимаващи се с изучаването на експираторен задух (най–големият портал за здраве в България), симптомите на този проблем могат да се менят от една атака до друга. Единият път може да има лека кашлица, докато другият тя да отсъства напълно. Възможно е и да има постоянна кашлица, която се получава най-вече през нощта. Обикновено тя е суха и дразнеща. Ако получавате хронична или упорита кашлица, след като сте имали настинка, чиито останали симптоми са спрели, това може да бъде предупредителен сигнал за получаването на астма. В случай, че това е така, избягвайте да приемате лекарства против кашлицата, те няма да помогнат при недостига на въздух.

Установете промените в дишането си

Всеки, който страда от пристъпи на задух, трябва да има дебитомер дихателния потенциал. Ако той показва стойности около 50-80% от най-добрият ви дебит на вдишване, който сте постигали при нормално дишане, то вероятно настъпва астматичен пристъп.

Стойности под 50% означават спешен случай, който се нуждае от незабавно внимание. Ако нямате инхалатор или друго средство за справяне с настъпилият проблем, тогава веднага звъннете на телефон 112, особено ако започне да не ви достига въздух и устните ви започнат да посиняват или посивяват.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!