≡ Menu

Някои естествени начини за спиране на косопада

Загубата на коса е един от най-честите проблеми, пред които са изправени хората по целия свят. В тази статия ще разберете, какво причинява косопада и най-ефективните начини да се спре загубата на коса.

Причини, които предизвикват косопада

Съществуват много причини, които са отговорни за появата на косопад. Но една от основните е свръх производството на ДХТ в организма. Загубата на коса, също може да бъде от генетичен характер, което състояние е известно като андрогенна алопеция. Стресът е също една от основните причини за косопад.

Какви са начините за премахване на косопада?

Ако забележите някои признаци на косопад, не трябва да чакате твърде дълго за да започнете лечение. Колкото по-рано започне процеса на лечение, толкова по-добре. Съществуват някои естествени средства за ликвидиране на проблема. Хубавото на тези средства е, че те не предизвикват странични ефекти върху организма а напротив, подобряват общото здравословно състояние на хората.

Използването на билки против косопад е един от начините, които могат да имат благоприятен ефект върху растежа на косата. Билката Сао палмето е най-доброто средство при лечение на косопад. Тя намалява нивото на ДХТ в организма и действа като антиандроген и помага в укрепването на космените фоликули.

Пиенето на големи количества вода е също едно отлично средство за справяне с косопада. Водата помага за пречистване на организма от всички вредни токсини и поддържа здравословния баланс на всички необходими хранителни вещества.

Измиването на косата е също много важен фактор при предпазване от косопад. Не трябва да използвате силни шампоани, тъй като те постепенно отслабват косата и тя започва да пада. Вместо това можете да използвате билкови шампоани, които са изработени от натурални билки.

Съществуват и лекарства и медикаменти за лечение на косопад, но преди да се подложите на такова лечение е добре да се консултирате с вашия лекар, за предотвратяване на странични ефекти. И не забравяйте, че косопада е временно явление и не трябва да бъде причина за появата на стрес и притеснения.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!