≡ Menu

Най-честите симптоми на чернодробна инфекция

Чернодробна инфекция, известна още като хепатит може да се развие поради различни причини. Симптомите, които са характерни за заболяването са в зависимост от това какъв е вида на вируса причинил жълтеница.

Съществуват няколко етапа на заболяването, през които се проявят различни симптоми. След възпалението на черния дроб, следва острата фаза на хепатит. Признаците на този етап траят около четири седмици. Появяват се грипоподобни симптоми, жълтеникаво оцветяване на очите, кожата и урината. Усещане за гадене, умора и болки в корема са също част от тези признаци. С правилното лечение, всички симптоми ще изчезнат.

Въпреки това има пациенти, които развиват хроничен хепатит. Ако се окажете в етап на хроничната форма на заболяването, ще трябва да се справяте със загуба на тегло, неразположение и др.

Жълтеница от тип А се причинява от лошите условия на живот и липса на канализация. Инкубационния период при чернодробен иктер тип А е от 15 до 45 дни. Този вид заболяване започва изведнъж и включва поява на треска. Хепатит В се причинява от вирус, който се развива в кръвта, фекален материал, урина, слюнка и дори сперма. Инкубационния период на хепатит В е от 50 до 180 дни. През това време инфекцията може да се разпространява дори и да не съществуват симптоми. Вирусът, който причинява хепатит С се предава чрез кръвта. Това е най-лошия вид на това заболяване и обикновено се среща при възрастните хора.

При поява на някои от гореизброените симптоми, трябва незабавно да се консултирате с медицински специалист. Той ще направи необходимите изследвания, което ще му помогне за поставяне на точна диагноза. Метода на лечението ще зависи от вида на чернодробната инфекция, фазата на заболяването, възрастовата група на болния и общото му здравословно състояние.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!