≡ Menu

Начина ни на живот определя състоянието на нашия организъм

Нашият начин на живот определя и състоянието на нашия организъм. Най-добра превенция за неговото здраве е храната, която приемаме. За целта трябва да консумираме големи количества минерали и протеини, за да предотвратим затлъстяване, атеросклероза, недостиг на витамини, сърдечно – съдови заболявания, заболявания, на стомаха и червата.

Хубаво е да имаме дни на разтоварващо хранене или здравословна диета, което ще доведе до прочистване на организма и намаляване на излишните килограми. За да бъде полезна една диета, тя не бива да се прилага повече от месец. Средният период е от 7 до 14 дни, при което загубата на наднормено тегло е от 3 до 5 килограма. Освен това не забравяйте, че за да бъде здравословна една диета, не бива да се прекалява с нейното прилагане – веднъж, максимум два пъти в годината, ако е за по-кратък период от време. Особено подходящи като време са лятото и началото на есента, когато можем да преминем на зеленчукова диета.

Тя изисква ежедневна консумация на зеленчуци. Трябва да ядете цвекло, домати. Краставици, моркови, зеле, магданоз, зелен лук и други. Може да включите в храненето си картофите, които някои диетолози отричат, а други не като част от хранителния режим. Сурови, на салата, варени, на супа, сокове – консумирайте повече зеленчуци. Към салатите, които приготвяте, може да добавите малко овесени ядки, ръж, царевица, като по този начин ще разнообразите менюто си. Веднъж или два пъти в седмицата може да използвате ниско маслени извара или кисело мляко.

При зеленчуковата диета за отслабване трябва да се яде 5-6 пъти на ден. Може да пиете зелен чай. За да засилите ефекта от разтоварващия режим, включете в менюто си зеленчукови сокове – 170 -200 мл., от три до пет пъти на ден. И не забравяйте – енергийната стойност на дневното меню да не надхвърля 1200 Ккал. За тези от вас, които я изберат, зеленчуковата диета може да се окаже трудна с еднообразието на менюто. Но нека това не ви плаши. Вариантът е труден, но резултатът – отличен. Храната за ден трябва да бъде разпределена в следните приеми:

Първа закуска: Салата от моркови с овес, ръж или царевица, подправени с кисело мляко – желателно да е нискомаслено.

Втора закуска: Един пресен пипер или краставица. Обяд: Салата от пресни зеленчуци, подправени с лимон или лимонов сок, растително масло, филия ръжен хляб. Следобедна закуска: Включва една ябълка или една чушка.

Вечерята: Салата от зеленчуци. Може да ползвате и друг вариант на зеленчукова диета, който не е така строг Закуска: 125 – 160 г., салата с добавена ниско маслена извара, кафе или чай.

Втора закуска: Чушка, краставица, плод.

Обяд: Супа от цвекло, 125 – 160 г., говеждо месо.

Вечеря: Ниско маслено кисело мляко, два броя плод, салата от зеленчуци с растително масло, 125 – 150 г., нискомаслена извара. Всяка зеленчукова диета ще доведе до изхвърляне на натрупаните токсини и ще възстанови нормалното киселинно – алкално равновесие на организма ни. Ефектът? Здрави, свежи и красиви.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!