≡ Menu

Миома – начини за лечение с помощта на естествени средства

Фиброми на матката е доброкачествен тумор, който ще доведе до изтощителна менструация а също и дискомфорт при полов акт. В допълнение към това, състоянието е съпроводено с непредвидими месечни цикли. Симптомите при миома най-често са свързани с подуване на корема и болки в областта на таза. Все повече жени търсят начини за отстраняване на тумора с помощта на естествени средства.

След стандартните медицински процедури за отстраняване на миома, много пациентки откриват, че тумора се развива отново. Лечение, включващо употреба на лекарства се прилага преди оперативна терапия. Тъй като тези методи имат отрицателен ефект върху организма, те не се използват в продължение на повече от два месеца. Това е причината, дамите да търсят по-добри средства за премахване на миома.

Ако сте проучвали възможностите за лечение, може да получите задоволителни резултати от наличието на естествени методи, вместо хирургично лечение или прием на лекарства.

Първата стъпка, която обикновено съпътства план за лечение с естествени средства е хранителната диета. Вида на храните, които трябва да избягвате са както следва:

–          Говеждо месо – учените предполагат, че един от факторите предразполагащ организма към образуване на миома е консумацията на говеждо месо;

–          Кафе и чай – кофеиновите напитки са тези, които предизвикват растежа на фиброзни тумори;

–          Избягвайте консумация на чушки, горчица и газирани напитки;

–          Контролиране на теглото ще помогне за нормализиране, количествата на естроген в тялото;

Намаляване на естрогена е отличен начин за премахване на миома. Това може да се постигне чрез прочистване на черния дроб, чрез специфични билкови лечения и консумация на пълномаслено мляко, билки като глухарче, а също и артишок .

Един различен начин да се лекува миомата е чрез използването на етерични натурални масла, подобни на пореч, ленено семе и вечерна иглика. Те са есенциални мастни киселини, които подобряват състоянието при поява на миома. Препоръчителните количества са две или три супени лъжици на ден.

Релаксираща терапия, както и акупунктура са методи, които освен за преодоляване на стреса помагат и за нормализиране нивото на хормоните. Някои токсини в околната среда могат да имитират функциите на естроген в организма и да доведат до развитие на фиброма. Тъй като замърсители и токсични съединения обикновено се съхраняват в черния дроб, консумация на постно месо, обикновено е ефикасен начин за детоксикация. Друг елемент от изцяло естествени методи за лечение на миома са упражненията. Постарайте се да тренирате спортове като бягане или колоездене, най-малко 45 минути ежедневно.

Консумация на скилидки чесън, който е известен с антиоксидантните си свойства, ще помогне за пречистване на организма. Витамин Е поддържа хормоналната стабилност и е средство за премахване на образувалата се миома. Този витамин можете да си набавите чрез консумация на пшеница и други зърнени култури.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!