≡ Menu

Медикаменти за лечение на безплодие при жените

Лечението на стерилитет започва с поставянето на диагнозата, когато се появят първите признаци на безплодие. Специалистите по инфертилност силно препоръчват, всяка двойка, която желаят да имат деца да си направи пълни медицински изследвания, за да установи дали няма някое друго медицинско състояние, което пречи на забременяването. Някой от двойките правят опити да създадат потомство, но дълги години те не успяват, което за тях е силно разочароващо. Според нашите изследвания, двойките започват да търсят помощ от лекар едва тогава, когато вече са изпаднали в пълно отчаяние. Това обаче може силно да намали шансовете за зачеване, тъй като безплодието и депресията са много тясно свързани. Колкото по-рано бъде установен стерилитетът, толкова по-вероятно е той да бъде излекуван. Вижте начините:

Репродуктивни лекарства

Те се използват за отстраняване на проблеми с овулацията. Тези лекарства стимулират яйчниците да произвеждат яйцеклетки.Кломифен цитрат (Кломид) – орален медикамент, използван за стимулиране на овулацията, като действа на хипофизната жлеза. Препоръчва се за жените с поликистозен синдром на яйчниците.

Гонадотропин – това е лекарство, което се приема чрез инжектиране и коригира неправилното функциониране на хипофизата. Също така, то действа директно върху яйчниците, за да ги стимулира да произвеждат яйцеклетките.

Фоликулостимулиращ хормон – има подобно въздействие на предното лекарство и подобрява плодовитостта.

Гонадотропин – освобождаващ хормон – той прави корекция при нередовен месечен цикъл. Препоръчва се за жените, които отделят яйцеклетки, без те да са се развили.

Метформин – силно се препоръчва за жени с инсулинова резистентност, дължаща се на поликистозен синдром на яйчниците. Той намалява нивото на андрогените (мъжките полови хормони) в организма на жената.

Бромокриптин – използва се за лечение на проблеми с овулацията при жени, които имат много високи нива на пролактин.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!