≡ Menu

Лечение на късогледство

Всяко късогледство може и трябва да се лекува, защото може да доведе до по- сериозни усложнения на зрението. Дори да е в начален стадии, то не трябва да се пренебрегва. Причините за появата на късогледство са комплексни. Те могат да бъдат плод на различни фактори: прекалена умора, начин на живот, хранене, навици и др. Всяка от тях може да доведе до по- сериозни проблеми със зрението.

Според природоучители едно късогледство може да бъде лекувано чрез различни очни упражнения, които трябва да бъдат правени ежедневно. Те са с цел подобряване на концентрацията и могат да възпрепятстват развитието на късогледство. Според много книги за природолечение късогледство може да бъде стопирано чрез строг, хранителен режим, който включва множество витамини и минерали. Има и диети, които също могат да елиминират симптомите на късогледство. Има и различни билки, които подобряват зрението. Билки като: синчец, метличина, алое са част от билките, които подобряват зрението. Според специалисти наистина има възможност чрез стриктно спазване на билкови рецепти едно късогледство да бъде елиминирано.

Има много други методи за лечение на късогледство. Част от тях са: тренировките са акомодация със специални стъклени диоптри. За лечение се прилага също и: магнитотерапия, лазерно лечение, и пневмомасаж. Медицинското лечение на късогледство са три: изписване на очила, контактни лещи, или определяне на операция- лазерно лечение. В зависимост от стадия на влошеното зрение и според този критерии се предприемат най- подходящите действия. Очилата, изписани за късогледство са с различен диоптер и различни стъклени покрития, които със системно носене имат за цел да коригират зрението и да намалят, или премахнат тази аномалия. Лещите също имат своите качества. За някои те са по- предпочитани, защото са практични.

Лекарите препоръчват при по-изразено късогледство да се използват лещи. При късогледство в по- напреднал стадии, лекарите препоръчват хирургическа намеса и назначават операция, която представлява лазерно лечение на зрението. Чрез днешните, модерни технологии тази операция не е опасна и много от хората я предпочитат. Независимо какво лечение ще бъде насрочено от специалист, то е възможно едва след прецизен преглед, при който се констатират всички подробности, които са важни- стадии на развитие, опасности, възможности и алтернативи. Съществува и т.нар. лъжливо късогледство, което заблуждава хората и настъпва след продължително четене, или друга умора. При него зрението е по- замъглено и е възможно да бъдат изпитани болки. Специалистите препоръчват активното движение. Ако имате проблеми със зрението е хубаво да се запишете на някакъв спорт, защото движението поддържа тонуса на очните мускули. Има още много други полезни съвети, които могат да подобрят зрението ви. Но преди да предприемете каквото и да е самолечение е хубаво преди това да се консултирате с лекар, който ще ви посъветва най- добре. Статистиката сочи, че заболяването късогледство е най- разпространеното в света, а в САЩ то обхваща 25% от населението.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!