≡ Menu

Лечение на хипергликемия в домашни условия

Диабетът е заболяване, което се развива в резултат от нарушения във функциите на панкреаса, който произвежда инсулин. Този хормон, контролира глюкозата в кръвта, какво количество от нея се абсорбира от клетките, което от своя страна се използва за производство на енергия. Когато инсулина е в намалени количества или не се използва правилно от организма, глюкозата не може да се усвои от клетките и остава в кръвта, което предизвиква хипергликемия.


Листа от манго са много полезни при контролиране на това състояние. Вземете няколко листа от това растение и ги накиснете във вода. Оставете да престои една нощ и изпийте течността на празен стомах. Можете също да изсушите листата и да ги стриете на прах. Смесете една супена лъжица от него с чаша вода и консумирайте всеки ден.Сока от горчива тиква е изключително ефикасен при лечение на диабет. Една супена лъжица от него е препоръчително да се взема всяка сутрин на гладно. Резултатите не са мигновени, но определено ще намали интензивността на състоянието.

Семена от сминдух се използват за подправка в индийската кухня. Но те се използват и в лечението на много заболявания, едно от които е диабет. Въпреки всичко, трябва да внимавате с тази подправка, тъй като нейните странични ефекти са: диария, метеоризъм и алергични реакции. Също така тя си взаимодейства с Кумадин и трябва да се избягва от хора, които го приемат. Необходимо е да се внимава с това растение, като препоръчителната доза е едно или две семена, три пъти дневно или да се приема под формата на чай.

Друго средство за лечение на хипергликемия е боровинката. Тя предотвратява диабетна ретинопатия, състояние което често се среща при болните от диабет. При по-тежки случаи то може да доведе до слепота. Боровинката помага за укрепване на малките кръвоносни съдове и ги предпазва от разкъсване. Активните съставки в това растение /антоцианидини/ са особено полезни за кръвоносните съдове на очите и подобряват кръвообръщението на ретината.

Канелата също е полезна за понижаване на нивата на кръвна захар. Прибавят се три супени лъжици от нея в един литър вряща вода. Оставете да поври за двадесет минути. Консумирайте един литър на ден от тази смес.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!