≡ Menu

Козметика за лице – тайната на перфектния външен вид

Едно от най-важните неща за всеки човек е перфектния външен вид, а тайната за постигането му се крие в употребата на професионална козметика за лице и продходящата грижа за кожата. За да се радвате на свеж и младежки вид има няколко стъпки, който трябва да спазвате. Ето и някои от тях:

  • Ексфолирайте редовно

Първа и много важна стъпка за гладка и красива кожа е редовното почистване с ексфолиращи продукти. През летните месеци, когато температурите са достатъчно високи мазната секреция се увеличава с пъти, а в комбинация с мъртвите клетки се получава запушване на порите, който могат да ви създадат страшно много проблеми. Някой от тях са появата на черни точки, акне, зачервявания и други. За да се предпазите от това е добре да използвате професионална козметика за лице Basic Cleansing с ексфолиращо действие, което нежно да почисти кожата на лицето ви. Обикновено те могат да се използват няколко пъти седмично особено от хората с по-мазна кожа. Салициловата киселина е химично вещество, ексфолиант, който разтваря мазнината и точно заради тези си свойства се използва в голяма част от козметичните продукти. През лятото е най-добре да се използват в по-леки продукти като тонери или серуми.

  • Хидратиране

Винаги, след като почистите кожата си ексфолиантите е добре да я хидратирате като използвате професионална козметика за лице и тяло с богато хидратиращо действие като лосиони за тяло, кремове и други.

  • Маски за лице

Ако кожата ви е прекалено мазна, през летните месеци, спокойно можете да си направите глинена маска един или два пъти в седмицата. Глината абсорбира излишното количество мазнина и стяга порите, което спомага кожата ви да бъде чиста и гладка дори и в летните горещини.

{ 0 comments… add one }

Leave a Comment

error: Content is protected !!